1.9.19

Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα...


...ετοιμάζει ο Τσίπρας.
Τα επόμενα βήματα για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ...
Την εβδομάδα που πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το “πράσινο φως”, ώστε η διαδικασία μετασχηματισμού του κόμματος να τρέξει και όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις αρχές του νέου έτους για το Συνέδριο.
 Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν στην πορεία, ωστόσο οι...
τάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κήρυξαν ανακωχή με τους “κομματικούς” να βλέπουν πως ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε περισσότερο για “αναβάθμιση” του κόμματος παρά για “restart”, όπως είχε ειπωθεί αρχικά.

Οι καλά γνωρίζοντες επισημαίνουν πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει αρκετά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η αξιωμαιτική αντιπολίτευση να γίνει ο βασικός εκφραστής του προοδευτικού χώρου και να αποκτήσει λόγο στην κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση, στη νεολαία και στους χώρους εργασίας. Από τη στιγμή που στην Ευρώπη τα κινήματα της οικολογίας κερδίζουν έδαφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως θέλουν να προσεγγίσουν και το συγκεκριμένο ακροατήριο.

Την συζήτηση για την εκλογή από τη βάση και όχι από το Συνέδριο, όπως ορίζει το καταστατικό, ο Άλεξης Τσίπρας την έκλεισε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ωστόσο το θέμα έβαλαν και πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας στη σύσκεψη της Πέμπτης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα συγκροτηθεί ένα ενιαίο κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία δημιουργώντας μια κοινή Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης όπως ονομάζεται. Παράλληλα θα λειτουργήσουν τρεις υποεπιτροπές που θα στελεχωθούν τις επόμενες ημέρες: 
- Επιτροπή Προγράμματος, 
- Επιτροπή Διακήρυξης 
- Επιτροπή Οργανωτικής Ανασυγκρότησης

Η Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοιήσει σύσκεψη στελεχών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και στη νεολαία.

Θα προωθηθεί η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος (eSYRIZA)

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η πολιτική διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις αλλαγές στο κόμμα.

Κομβική θα είναι η έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από την 1η Οκτωβρίου. Οι εγγραφές θα γίνονται σε κεντρικά σημεία και περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο διαδίκτυο.

Θα γίνουν Ανοιχτές Συνελεύσεις για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Σύμωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιοδεύσει στην περιφέρεια προκειμένου να δώσει ώθηση στο εγχείρημα της αύξησης των εγγραφών και να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των 180.000 μελών. Το ίδιο θα πράξουν και όλα τα κορυφαία στελέχη. Στην Πάτρα θα βρεθεί την Τρίτη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Σκουρλέτης.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, μετά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ στις 14-15 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Από τις 27-29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: