30.9.19

Μόρια: Σκηνικό έντασης μεταξύ μεταναστών, στην ουρά για το συσσίτιο...


Συνεχίζονται οι εντάσεις στη Μόρια, μία μέρα μετά την τραγωδία με...
μία νεκρή γυναίκα, ανάμεσα σε Αφγανούς και Αφρικανούς, στις τεράστιες ουρές που έχουν δημιουργηθεί για το συσσίτιο που δόθηκε καθυστερημένα το πρωί της Δευτέρας, όπως αναφέρει το politikalesvos.gr.
Ο μέσος όρος παραμονής σε ουρά για το φαγητό με 12.000 κόσμο στη δομή ξεπερνά πολλές φορές το τρίωρο και αυτές οι ταραχές είναι πολύ συχνές.

Την ίδια στιγμή τα 175 άτομα που έφτασαν χθες Κυριακή με λέμβους από την Τουρκία κοιμούνται στο έδαφος.
Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ πραγματοποιείται στη Μόρια, η τρίτη επιχείρηση μέσα σε μία εβδομάδα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης του προσφυγικού καταυλισμού.
Συγκεκριμένα 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες μετακινούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. 350 αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη. Ενώ όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.
Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό λόγω των χθεσινών γεγονότων, άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του Ελληνικού Στρατού.

Στη συνέχεια οι 200 αιτούντες άσυλο θα επιβιβαστούν στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά. Από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: