30.9.19

Αστερίσκοι στην ταινιοθήκη του Mega...

Συνθέτη υπόθεση ο πλειστηριασμός για τα περιουσιακά στοιχεία της Τηλέτυπος. Την 1η Νοεμβρίου θα πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές για τα ακίνητα της εταιρείας και για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων η ταινιοθήκη, το εμπορικό σήμα Mega και ο ιστότοπος www.megatv.com. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ο...
τελικός κύκλος των συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων για τα σχήματα που θα διεκδικήσουν την ταινιοθήκη της Τηλέτυπος. 

Οι συζητήσεις του επόμενου διαστήματος θα καθορίσουν και τα σχήματα που θα κατέβουν στον πλειστηριασμό. Ο Ιβάν Σαββίδης συζητάει με τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ για να συμμετάσχει από κοινού στο εγχείρημα. Σταθερό ενδιαφέρον υπάρχει από την πλευρά του Ομίλου Βαρδινογιάννη, που μετείχε στο Mega και θεωρείται πως έχει προβάδισμα. Όμως όλα δείχνουν πως θα επιδιωχθεί η συγκρότηση ενός μεγαλύτερου σχήματος, με τη συμμετοχή και άλλων μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ. Από την άλλη πλευρά, η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ δείχνει ενεργό ενδιαφέρον για την ταινιοθήκη. Το ζήτημα είναι ο τρόπος αξιοποίησής της.

«Ελληνικό Netflix» ή «Finos Films»;

Υπάρχει μια ιδέα για ένα «ελληνικό Netflix», που θα μεταδίδει επί πληρωμή τις σειρές που μέχρι πρότινος μεταδίδονταν ελεύθερα στην τηλεόραση και ιντερνετικά μέσω YouTube. Μια άλλη σκέψη είναι να λειτουργεί ως μια εταιρεία-κάτοχος τηλεοπτικού προγράμματος, κατά τα πρότυπα της Finos Films, από την οποία οι περισσότεροι σταθμοί αγοράζουν τις ελληνικές ταινίες. Εκεί υπάρχει το κρίσιμο ζήτημα των ισορροπιών. Το ποιος θα νοικιάζει το «Παρά Πέντε», που είναι η δημοφιλέστερη σειρά, και ποιος το «Ευτυχισμένοι μαζί» θα είναι το ζητούμενο μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών που θα θέλουν να τα μεταδώσουν.

Στην περίπτωση που η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ καταθέσει μεγαλύτερη προσφορά, αποκτάει το σήμα του Mega, το αρχείο των ειδήσεων και των αθλητικών εκπομπών και το σύνολο της ταινιοθήκης. Δηλαδή, ένα έτοιμο κανάλι…

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: