30.9.19

Η πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ...

Το τριήμερο που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε τη διαδικασία για το άλμα που θέλει να επιχειρήσει προς τα εμπρός, παρουσιάζοντας τη μορφή που επιθυμεί να...
έχει ένα κόμμα της Αριστεράς στον 21ο αιώνα.

Μιας Αριστεράς που δεν θα είναι θεατής των εξελίξεων αλλά θα διεκδικεί με πείσμα και θάρρος ένα καλύτερο αύριο. Που θα αποτελεί βασικό διεκδικητή της εξουσίας απέναντι σε κόμματα που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν και απορρίφθηκαν ουκ ολίγες φορές για τις πολιτικές που εφάρμοσαν.

Η προσέλευση του κόσμου στο τριήμερο φεστιβάλ της Νεολαίας ήταν εντυπωσιακή. Σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα αντίστοιχα φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ, θύμισε εκείνο του 2012 όταν ξεκινούσε η μεγάλη πορεία του κόμματος που οδήγησε τρία χρόνια μετά στην εκλογή του και στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ηταν η γνωστή σε όλους πλέον «πρώτη φορά Αριστερά». Χθες, μπήκαν οι βάσεις, δόθηκε το έναυσμα για μια πορεία με στόχο τη «δεύτερη φορά Αριστερά». Για να γίνει αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει λόγο και ρόλο στη νεολαία.

Στους νέους ανθρώπους που έχουν μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε άλλες εποχές. Μιας γενιάς που αναζητά να πολιτικοποιηθεί και όχι να «κομματικοποιηθεί» –με την αρνητική έννοια του όρου–, μιας γενιάς που θα έχει πρώτο μέλημά της το κοινό καλό και τη συνολική πρόοδο.

Τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν από σήμερα. Ο αγώνας που έχει μπροστά του είναι μεγάλος, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οφείλουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και ο χρόνος τρέχει.

Πάνω απ' όλα όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θυμάται τα λόγια που εκστόμισε ο Αλέξης Τσίπρας χθες, όταν απευθυνόμενος στον κόσμο είπε ότι αυτοί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλει να θυμάται επίσης ότι ένα κόμμα που θέλει να λέγεται σύγχρονο πρέπει να βάζει μπροστά την αλήθεια και την αυτοκριτική σε κάθε του βήμα. Μόνο έτσι θα εξελίσσεται, μόνο έτσι θα έχει μέλλον...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: