30.9.19

“Επιστρέφω στην Ελλάδα και την πολιτική”...


Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Αβραμόπουλο για τον τρόπο, κατά τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά του ως Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης και υπενθύμισε ότι...
κλήθηκε να χειρισθεί τα θέματα αυτά, μέσα σε μια πρωτόγνωρη, για τα Κράτη-Μέλη και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, συγκυρία, κυρίως λόγω του προσφυγικού, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Μέση Ανατολή.

Τετ α τετ Παυλόπουλου-Αβραμόπουλου

«Συγκυρία, η οποία εγκυμονούσε -και εξακολουθεί να εγκυμονεί, άλλωστε η κατάσταση στη χώρα μας, ακόμη και σήμερα, το αποδεικνύει- μεγάλους κινδύνους τόσο για την κοινωνική συνοχή σε κάθε κράτος-μέλος, όσο και για τη συνοχή της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο κ. Αβραμόπουλος χειρίσθηκε τα θέματα του χαρτοφυλακίου του -σ.σ. είναι αρμόδιος επίτροπος για θέματα Μετάναστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας- με πλήρη σεβασμό των αρχών και αξιών του ανθρωπισμού- βασικό πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού-, και της αλληλεγγύης η οποία, κατά το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, συνιστά πλήρη κανόνα δικαίου, η παραβίαση του οποίου συνεπάγεται συγκεκριμένες κυρώσεις.
Υποστήριξε, επίσης, ότι η πολιτική, την οποία υιοθέτησε ο κ. Αβραμόπουλος στο μεταναστευτικό, στέλνει το μήνυμα προς την γείτονα Τουρκία ότι μόνον όταν σεβασθεί, στο ακέραιο, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ως προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μπορεί να δικαιώσει την θέση της ως μέλους της διεθνούς κοινότητας και ως χώρας, η οποία μπορεί να προσδοκά ευρωπαϊκή προοπτική.
Τέλος, σημείωσε ότι το παράδειγμα του Έλληνα Επιτρόπου αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για τον διάδοχό του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ευχήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδώσει στον κ. Αβραμόπουλο στο μέλλον αυτό που του αναλογεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: