20.10.15

Από αύριο ξεκινούν οι κρίσιμες επαφές...

Τι περιέχει το μενού της πρώτης μέρας...

Με δημοσιονομικά και φορολογικό αρχίζουν αύριο οι ολοήμερες επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως...
έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 9.00 το πρωί, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι ο συντονισμός για την εφαρμογή του προγράμματος.

Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για τις 6.00 το απόγευμα και σε αυτή θα λάβουν μέρος και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης.

Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών - Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ)- θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην επίσκεψή τους στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών θα εξετάσουν, μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ώστε να εντοπίσουν τυχόν εκκρεμότητες και κενά που ενδεχομένως να σταθούν εμπόδιο για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ στο Euro Working Group (EWG) της Τετάρτης.

Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για τη δόση, αφού η κυβέρνηση έχει ακόμη δουλειά μπροστά της, προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση, αφού «έλειπαν» προαπαιτούμενα.

Οι δανειστές, παράλληλα, θα εξετάσουν και το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων -για τη δόση του 1 δισ. ευρώ- με το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο θέμα των «κόκκινων» δανείων να τίθενται στο επίκεντρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: