2.11.09

O δανδής εγκατέλειψε τη κούρσα της διαδοχής...

Από kourdistoportocali
Ο δανδής διπλωμάτης με την αριστοκρατική εμφάνιση του σερ Λόρενς Ολιβιέ, και η εύθραυστη μελαχρινή συνοδός του με την φινέτσα της Βίβιαν Λι, έκαναν τα βλέμματα όσων διασκέδαζαν στο ρεμπετάδικο εκείνο το βράδι να καρφωθούν πάνω τους. Ηταν το πρώτο τους ραντεβού κι εκείνος θέλησε να ξεναγήσει το κορίτσι της πόλης, που είχε ανατραφεί στα πούπουλα, σε μέρη που δεν θα πήγαινε ποτέ με τις φίλες της. Ο αριστοκράτης από την ορεινή Αρκαδία, θα έδινε...

εντολή στην ορχήστρα ν αφιερώσουν στην νεαρή αγαπημένη του κα Βίβιαν Σπανούδη τον αγαπημένο του ύμνο: «Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άνδρες, το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί»

Οι δυο νέοι εκείνης της βραδιάς θα γινόταν λίγα χρόνια αργότερα, ένα από τα πρώτα ονόματα στις λίστες της πολιτικής και κοσμικής Αθήνας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Βίβιαν, είναι ένα ζευγάρι της Φίνος Φίλμ. Εκείνος αυτοδημιούργητος, εκείνη πλουσιοκόριστο των βορείων προαστείων.

«Από έναν διπλωμάτη περίμενε μια διαφορετική έξοδο στο πρώτο μας ραντεβού. Εγώ όμως την πήγα σε ένα ρεμπετάδικο και της αφιέρωνα τραγούδια. Την ημέρα που παντρευτήκαμε μπήκα στην πολιτική. Η Βίβιαν κοιμήθηκε με διπλωμάτη και ξύπνησε με πολιτικό, αφού ο Μητσοτάκης μού ανακοίνωσε την είσοδο στην πολιτική κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης. Δεν ξέρω πώς ένιωσε. Ισως αυτό να το συζήτησε με τις φίλες της».

Για το πώς ένιωσε η Βίβιαν θα το μαθαίναμε λίγο αργότερα όταν φωτογραφημένη για το εξώφυλλο του περιοδικού «Εψιλον» της «Ελευθεροτυπίας» , θα δήλωνε «Θέλω να δω τον Δημήτρη πρωθυπουργό». Πέρασαν 8 χρόνια από τότε, ο σύζυγός της μπορεί να μην έγινε (ακόμη) πρωθυπουργός, αλλά πρόλαβε κι έκανε ένα κόμμα, έγινε δήμαρχος Αθηναίων και απέκτησε δυο χαριτωμένα παιδιά, τον Φίλιππο και τον Ιάσονα, που με τέτοια ονόματα σίγουρα θα καταφέρουν να φθάσουν ψηλά σαν τον πατέρα τους.

Η Βίβιαν είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραίτη στο Παλαιό Ψυχικό και η πρώτη της επαγγελματική δραστηριότητα ήταν εκείνη της νηπιαγωγού. Λατρεύει τα παιδιά και δείχνει κατανόηση για το παιδί που κρύβουν μέσα τους οι μεγάλοι άνδρες. Ετσι είναι διατεθειμμένη να διαθέσει ανεξάντλητο απόθεμα υπομονής ώσπου το όνειρο της πρώτης κυρίας να κοπεί στα μέτρα της.

Ητο ακόμη Δήμαρχος Αθηναίων, ο σύζυγός της, όταν η κ. Αβραμοπούλου αποφάσισε ν ασχοληθεί με το real estate. Οι δουλειές μάλιστα πήγαιναν τόσο καλά ώστε μεγάλη διεθνής εταιρεία έσπευσε να εξαγοράσει το γραφείο της αντί γενναίου αντιτίμου. Στη συνέχεια τη συναντάμε να εργάζεται σε γνωστή κατασκευαστική εταιρεία.

Παλαιότερα είχε δεχθεί πικρόχολα σχόλια από τις κοσμικές στήλες για την βαριεστημένη έκφρασή της, «παντού και πάντα». Πολλοί την απέδιδαν στην καταλυτική παρουσία του συζύγου της, ο οποίος ας σημειωθεί ότι είναι γιος χωροφύλακα.

Όταν ήτο πρώτη κυρία της Αθήνας, ως σύζυγος του δημάρχου, είχαν γράψει για την ίδια: Φοράει πάντα ταγέρ, με φούστες που φθάνουν λίγο πάνω από το γόνατο και χαμηλοτάκουνα σχετικά παπούτσια με μπαρέτα στον αστράγαλο που κονταίνουν και παχαίνουν τις γάμπες. Ειδικά δε τονίζεται αυτό, όταν το συντηρητικό κατά τα άλλα ταγέρ είναι σε κόκκινο της φωτιάς, τα παπούτσια μαύρα και το καλσόν, που δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ, είναι κρεμ ιριζέ. Τρία βασικά λάθη, δηλαδή, σε μία και μόνο εμφάνιση... Ωστόσο υπάρχει και κάτι άλλο που φαίνεται να μην πηγαίνει και τόσο καλά με την πρώτη κυρία των Αθηνών. Για κάποιο λόγο δίνει την εντύπωση ανθρώπου ο οποίος δεν εκφράζει αυτά που νιώθει και αυτά που σκέφτεται, είτε είναι δυσάρεστα είτε είναι ευχάριστα. Αυτό λέγεται καταπίεση. Αγνωστο αν πρόκειται για προσωπική επιλογή της ή για εξαναγκασμό λόγω εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης ενδεχομένως και της ισχυρής προσωπικότητας του συζύγου της.

«Για την επίπλωση του σπιτιού φροντίζει η σύζυγός μου…», θα δηλώσει παλαιότερα ο κ. Αβραμόπουλος, μην αφήνοντας περιθώρια αμφιβολίας για το ποιος έχει το πάνω χέρι στο σπίτι.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το ακριτικό Καστελόριζο, ήτο ο αγαπημένος προορισμός για τις θερινές τους διακοπές. Τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί με τη Πάρο.
Αυτές τις μέρες η κ. Λίλιαν Αβραμοπούλου ξαναζεί στιγμές ΚΕΠ. Τότε που πήγε,με άλλα 2000 άτομα και έχοντας στο πλευρό την μητέρα του συζύγου της, ν ακούσει την ιδρυτική ομιλία του. Για μια ακόμη φορά ο 57χρονος σύζυγός της βρίσκεται τόσο κοντά στην ηγεσία ενός κόμματος. Κι αν την αποτυχία του ΚΕΠ ο κ. Αβραμόπουλος κατάφερε να την ξορκίσει δίνοντας διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Αμερικής, με την Βίβιαν στο πλευρό του να του συμπαραστέκεται, αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο ευνοικά για κείνον. Απλά θα πρέπει να μάθει να ζει με τη Ντόρα το πρωί, για να μπορεί να χαλαρώνει με τη Βίβιαν όταν θα επιστρέφει το βράδι στο σπίτι…
(απο τη Realnews)

Δεν υπάρχουν σχόλια: