28.11.09

Ασθενοφόρα στην υπηρεσία κλινικαρχών! ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες στην κεντρική πλατεία της Λάρισας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να συναντηθεί με την ομοσπονδία τους. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν μεταξύ άλλων πως τους ασκούνται πιέσεις, προκειμένου να μεταφέρουν παράνομα ασθενείς από και προς τις ιδιωτικές κλινικές ή από αυτές προς τα Νοσοκομεία.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το εν λόγω θέμα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Γιαμουρίδης τόνισε πως «οι ιδιωτικές κλινικές έχουν...

πάρει άδεια από το δημόσιο να λειτουργούν δικά τους ασθενοφόρα για τη μεταφορά των ασθενών. Δυστυχώς όμως εμείς δεχόμαστε πιέσεις από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ να μεταφέρουμε ασθενείς από ιδιωτικές κλινικές προς τα Νοσοκομεία, να μεταφέρουμε από το σπίτι τους και προς την ιδιωτική κλινική τους νεφροπαθείς, με αποτέλεσμα να αφήνουμε ακάλυπτες της δικιές μας περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι».
Σχολιάζοντας το θέμα ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου κ. Παναγιώτης Δαριώτης επεσήμανε πως «εδώ στο Βόλο δεχόμαστε πιέσεις, αλλά δεν κάνουμε τέτοιες μεταφορές. Το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να μεταφέρει ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές, καθώς αυτές είναι αρμόδιες για τη μεταφορά των ασθενών τους».
Αν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Βόλου δεν βρέθηκαν στη Λάρισα, την επόμενη εβδομάδα διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα προβλήματά τους.
Ο κ. Γιαμουρίδης όμως ανέφερε πως σε θεσσαλική πόλη την περασμένη εβδομάδα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά από πίεση μετέφερε ασθενή από ιδιωτική κλινική σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο για αξονική τομογραφία, τη στιγμή που η κλινική διέθετε δικό της ασθενοφόρο.
«Το ΕΚΑΒ πρέπει να εξυπηρετεί το επείγον. Αναφορικά με τους νεφροπαθείς, επειδή καταλαβαίνουμε το πρόβλημά τους, είμαστε ελαστικοί και προσπαθούμε με το διάλογο να λήξουμε το θέμα. Με αυτές τις μετακινήσεις στις ιδιωτικές κλινικές το κράτος χάνει 1,5 εκ. ευρώ», σχολίασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων.
Η χθεσινή διαμαρτυρία έγινε, όπως δήλωσε ο κ. Γιαμουρίδης, γιατί παρά το γεγονός ότι έχει σταλεί έγγραφο για συνάντηση στις 12 Οκτωβρίου και ενώ η υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε δημόσια για συνάντηση με την ΠΟΠΕΚΑΒ για συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, δεν τήρησε αυτή την υπόσχεση της.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το επίδομα στολής, το οποίο έχει εγκριθεί αλλά δεν το έχουν λάβει, νέες προσλήψεις για να επανδρωθούν πλήρως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, την ανανέωση των ασθενοφόρων, τα βαρέα και ανθυγιεινά, τα φύλλα πορείας. Εκείνο που θέλουν οι εργαζόμενοι είναι να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δουν τις προθέσεις της Υπουργού. Τότε μόνο μπορούν να δουν αν θα κινητοποιηθούν.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: