2.2.21

Lancet: Αποτελεσματικό κατά 91,6% το ρωσικό εμβόλιο...



Tο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι αποτελεσματικό κατά 91,6% στην προστασία από την COVID-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη στο επιστημονικό περιοδικό The Lancent.

Σύμφωνα με... τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της Φάσης 3 έδειξαν ότι ο κόσμος έχει ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας και δικαιολόγησαν σε κάποιο βαθμό την απόφαση της Μόσχας να κυκλοφορήσει το εμβόλιο προτού γίνουν γνωστά τα τελικά δεδομένα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναφέρθηκαν στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών, που γίνονται στη Μόσχα από τον Σεπέμβριο.

«Η ανάπτυξη του εμβολίου Sputnik V έχει δεχτεί κριτική για βιασίνη και έλλειψη διαφάνειας», ανέφερε ο καθηγητής Ian Jones από το University of Reading και ο καθηγητής Polly Roy του London School of Hygiene & Tropical Medicine, σε μια δήλωση στο The Lancet. «Ωστόσο, το αποτέλεσμα που αναφέρεται εδώ είναι ξεκάθαρο και η επιστημονική αρχή του εμβολιασμού αποδεικνύεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια: