28.2.21

Σταμάτα την απεργία πείνας...


...λένε οι συγγενείς των θυμάτων προς τον Κουφοντίνα...

Στο κείμενο τους αναφέρουν, πως, παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα την υπόθεση της απεργίας πείνας του και «την κατάσταση της υγείας του όπως τη διαβάζουμε από τα Μέσα και παρακολουθούμε και ο,τι λέγεται και γράφεται για το θέμα. Θα θέλαμε πολύ να... μην το κάνουμε. Αλλά δεν γίνεται», καθώς «κάθε είδηση, κάθε ανακοίνωση ξαναζωντανεύει όλες τις μνήμες».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής τρία σημεία: 


1. Προς το δολοφόνο: Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει. Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω.
2. Προς όσους καλούν το κράτος να υποχωρήσει για να μην πεθάνει ο δολοφόνος: Σας καλούμε, αντί να ζητάτε την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσετε από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας. Το δίκιο του, αν θεωρείτε ότι έχει, ας το βρει στα δικαστήρια.
3. Προς όλους: Το Κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης. Δεν εκβιάζεται, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της.
«Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: