28.2.21

Ο καιρός σήμερα...



Για σήμερα, Κυριακή, στη βόρεια και βαθμιαία και την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι τις... απογευματινές στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις βραδινές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά. Από το μεσημέρι θα βρέξει και στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αρχικά της βόρειας και βαθμιαία της υπόλοιπης χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και βαθμιαία 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Καιρός Δευτέρα

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις πρωινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Τρίτη

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και βόρεια 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Καιρός Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με λίγες βροχές . Η θερμοκρασία θα πέσει από τους 14 βαθμούς την Κυριακή στους 11 βαθμούς Κελσίου τη Τρίτη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές την Κυριακή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: