28.2.21

Το θολωμένο του μυαλό...


Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες. Όλα μαζί του προέκυψαν του πρωθυπουργού μας. Πανδημίες, ακραία καιρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων και... ρευμάτων, επιτελική ανικανότητα, οικονομική κατάρρευση, αποκαλύψεις για τον «επικίνδυνο» που τους «εξαπάτησε», αναρτήσεις πικρόχολες του διαδικτύου οι οποίες δεν συνάδουν, εσχάτως, με την αστική του... ευγένεια. Αλλιώς τα είχε υπολογίσει ο πορφυρογέννητος: - Θα ονόμαζε το καθεστώς του «επιτελικό κράτος». - Θα υιοθετούσε ως επιτελικό σχέδιο τις απαιτήσεις της ολιγαρχίας του πλούτου. - Θα ονόμαζε «μεταρρυθμίσεις» τα νομοθετήματα κατάργησης του κοινωνικού κράτους και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. - Θα φρόντιζε να οικοδομήσει ένα προσωποπαγή μηχανισμό «επιτελών» που θα του επέτρεπε να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στον αυτόματο πιλότο μιας τεχνοκρατικής διακυβέρνησης. - Θα φρόντιζε με το καλημέρα να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις και την ασυδοσία των ολιγαρχών της ενημέρωσης στον υπέρ πάντων αγώνα εκμαυλισμού των πολιτών με fake news, παραπληροφόρηση και τηλεσκουπίδια. - Θα ενίσχυε τους αρμούς της εξουσίας και της καταστολής του αστικού κράτους ώστε να περιορίζει τις λαϊκές αντιδράσεις. 

Και μετά; Θα είχε ελεύθερο χρόνο για ανέμελες εξορμήσεις και διακοπές, όπως έκανε στο πρώτο εξάμηνο της θητείας του. Όμως έχει η ζωή γυρίσματα και η τυχαιότητα σιχαίνεται τις ασκήσεις επί χάρτου. Και τότε φαίνεται η ανεπάρκεια του ηγέτη. Όταν δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, πάντα θα του φταίνε οι ... άλλοι. Θα τα βάζει με τα τρολ του διαδικτύου, με την αντιπολίτευση, με ό,τι πετάει και κολυμπάει που αμφισβητεί την αλλοπρόσαλλη πολιτική του διαχείριση. Και νομίζει ότι κατατροπώνει τους πολιτικούς αντιπάλους με εξυπνακισμούς, όταν δεν μπορεί να απαντήσει σε απλά ερωτήματα: Ποιος τοποθέτησε τον Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο αφού ούτε ο ίδιος αλλά ούτε η Μενδώνη τον γνώριζαν; Και μάλιστα για λόγους δημοσίου συμφέροντος; Η πιο ηλίθια τοποθέτηση πρωθυπουργού ever. Είπε μεταξύ άλλων: «Με κρατάει η κυρία Μενδώνη από κάπου; Και αν με κρατάει από κάπου από πού με κρατάει;» Έλα μου ντε. Όσο για την χυδαία ανάρτηση της κας Αγαπηδάκη, στα χρόνια της αντιπολιτευτικής υστερίας της ΝΔ σε βάρος του τότε πρωθυπουργού, ο Μητσοτάκης είπε το εξής αμίμητο που αναδεικνύει το «μεγαλείο» της σκέψης του: «... το ύφος όντως και εμένα με ξενίζει, το θεωρώ λίγο ακραίο. Γράφτηκαν, όμως, αυτά κ. Τσίπρα όταν η κυρία Αγαπηδάκη ήταν πολίτης. Δεν είχε δημόσιο αξίωμα». 

Μα όλα αυτά τα τρολ του διαδικτύου που καταγγέλλεις σήμερα κυρ - Κυράκο δεν έχουν δημόσιο αξίωμα. Γιατί τα χαρακτηρίζεις χυδαία και όχι «λίγο ακραία» που σε «ξενίζουν»; Με ποια λογική σήμερα βαφτίζεις ως «λίγο ακραία» την χθεσινή χυδαία συμπεριφορά; Μήπως για να πάρουν τα δημόσια αξιώματα που τους έδωσες έκαναν δήλωση μετανοίας η Αγαπηδάκη και οι λοιποί του ιερατείου της χυδαιότητας; Κατά τη γνώμη μας η χυδαιότητα των αναρτήσεων των «αρίστων» της παράταξής σου ήταν το διαβατήριο για να τους τοποθετήσεις σε κυβερνητικές θέσεις ευθύνης, «αξιότιμε» κ. Μητσοτάκη . Τη χυδαιότητα χρησιμοποίησες σαν εφαλτήριο για να γίνεις πρωθυπουργός. Είσαι ο πρώτος διδάξας. Αλλά όπως λέει και το λαϊκό άσμα: Το θολωμένο σου μυαλό σ' έχει προδώσει προ πολλού, του λες αλλού και τρέχει αλλού, σε κάνει και παραμιλάς...

Μαθηματικός
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: