2.2.21

Business as usual (;)...


Τις εξελίξεις γύρω από τις καθυστερήσεις και τελικά την αδυναμία των εταιριών που παράγουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σχολιάζει σε μακροσκελή του ανάρτηση στα social media ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, που ως νομικός είναι σε θέση να... γνωρίζει τους ‘εξαντλητικά λεπτομερείς και απόλυτα δεσμευτικούς για τα μέρη, με ρήτρες μπετόν’ όρους που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονταν στις συμφωνίες με τα κράτη και την ΕΕ.

Και ενώ οι πολίτες με την έναρξη των εμβολιασμών άρχισαν να βλέπουν το φως στην άκρη του τούνελ, τώρα, με εμβολιασμένο ακόμη ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού, «αυτή η κοινωνία που στην πλειοψηφία της πειθάρχησε πρωτοφανώς, που δείχνει επί έναν χρόνο μεγάλη, απρόσμενη ανοχή, ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς εμβόλια, ότι δεν υπάρχουν εξασφαλισμένες δόσεις, ότι οι εταιρίες ‘παίζουν παιχνίδια’, ότι οι αυτονόητα σκληρά συμφωνημένοι όροι τελικά μάλλον εμπεριέχουν περιθώρια ανεπίτρεπτης ευελιξίας ως προς την παράδοση των δόσεων, των ρητρών, της πατέντας τους. 

Η ανησυχία επιτείνεται ακόμη περισσότερο βλέποντας την αμηχανία της ΕΕ και τη συμπεριφορά της ως ‘εξαπατημένου’ μέρους της συμφωνίας», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

«Εάν όλα αυτά δεν αφορούσαν την έξοδο από μια πανδημία, που τη βιώνουμε με θανάτους, εκτεταμένη αρρώστια, οικονομική καταστροφή, αναστολή βασικών ατομικών ελευθεριών και ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας, θα μπορούσαμε να αναφωνήσουμε “business as usual”», λέει. «Όμως οι συνθήκες επιβάλλουν άμεση εξήγηση και λογοδοσία όσων εθνικά και υπερεθνικά χειρίζονται το μεγάλο αυτό ζήτημα, γιατί αυτά πληρώνονται με ζωές και επιδρούν σε οικονομίες πολλών γενιών»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: