16.2.21

Ρουσφέτι-ρεκόρ από Πατούλη...


Κάθε κοντέρ… ημετεροκρατίας φαίνεται να σπάει ο περιβόητος διαγωνισμός της διοίκησης Γιώργου Πατούλη για προσλήψεις 403 συμβασιούχων στην Περιφέρεια Αττικής. Ακόμη και συνταξιούχος, «που παίρνει μάλιστα τέσσερις συντάξεις», προσλήφθηκε από την... περιφερειακή αρχή, σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Ως γνωστόν ο εν λόγω διαγωνισμός για τις προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις δέχτηκε σωρεία καταγγελιών στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει φωτογραφικές, προκλητικές και διάτρητες διαδικασίες προσλήψεων χωρίς κανένα κριτήριο ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα στους προσληφθέντες να περιλαμβάνονται «πολλά μαργαριτάρια και ονόματα πολύ γνωστά».

Με ποια κριτήρια προσλήφθηκε η προαναφερθείσα συνταξιούχος; «Το μόνο κριτήριο ήταν ότι προέρχεται από το περιβάλλον Πατούλη και ότι είχε διοργανώσει εκδηλώσεις στήριξής του, όπως η ίδια «διαλαλούσε»» περιγράφει ο Σύλλογος Υπαλλήλων. «Κρίμα που δεν την είχαν ενημερώσει έγκαιρα ότι με την πρόσληψή της θα κοβόταν τμήμα της σύνταξής της και υποχρεώθηκε να παρουσιάζεται στην υπηρεσία για μερικές μέρες» σχολιάζει με νόημα ο σύλλογος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προϋπήρχε συνεννόηση για πρόσληψη χωρίς παροχή εργασίας!

Οι αιτήσεις των 3.030 υποψηφίων που διεκδίκησαν μια θέση εργασίας μέσω του διαγωνισμού της Περιφέρειας Αττικής εξετάστηκαν από μια ομάδα τριών αντιπεριφερειαρχών της διοίκησης Πατούλη σε διάρκεια τριών ημερών, όπως έχει ειπωθεί από πλευράς περιφερειακής αρχής. «Δηλαδή χρειάστηκε 1,5 λεπτό για να εξετάσουν κάθε αίτηση, χωρίς να κάνουν διάλειμμα για νερό. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι διάτρητη όλη η διαδικασία. Εξέτασαν σε λίγες ώρες 3.030 αιτήσεις και δικαιολογητικά για να βάλουν τους δικούς σας» είχε καταγγείλει στο περιφερειακό συμβούλιο ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Πρωτούλης.

Η ίδια ταχύτητα στην εξέταση αιτήσεων δεν επαναλήφθηκε στον πρόσθετο διαγωνισμό στον οποίο προχώρησε η περιφερειακή αρχή για επιπλέον 44 θέσεις, καθώς σύμφωνα με τον σύλλογο η εξέταση των νέων 1.500 αιτήσεων δεν έχει ολοκληρωθεί «εδώ και δώδεκα μέρες».

Σχετικά με την αρχική προκήρυξη ο σύλλογος αναφέρει ότι έχει δεχτεί πλήθος καταγγελιών για αδιαφανείς διαδικασίες από πλευράς ανέργων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Ο σύλλογος επανέρχεται στο αίτημά του για εξέταση όλων των ενστάσεων και τη δημοσιοποίηση των πινάκων μοριοδότησης, αλλά και για άμεσες και μαζικές προσλήψεις με αδιάβλητες διαδικασίες και μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

Την ίδια στιγμή, με την Αττική να είναι στο «κόκκινο» από πλευράς κρουσμάτων κορονοϊού, ο Σύλλογος Υπαλλήλων καταγγέλλει τη διοίκηση Πατούλη ότι δεν προχωρά στον προγραμματισμό τεστ ανίχνευσης Covid-19 για όλους τους εργαζόμενους, «παρότι είναι ενεργή η ακριβοπληρωμένη προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με τον Ιατρικό Σύλλογο».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ερώτηση στη Βουλή «για τη μεγάλη σπατάλη χρημάτων από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής στην προμήθεια rapid tests» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης. Οπως έχει γράψει η «Εφ.Συν.», η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύεται rapid tests συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ και κόστος 9,26 ευρώ/τεμάχιο από την εταιρεία «Amani Swiss (Cyprus) Limited» συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη («Rapid test σε τιμή... σκάνδαλο», 13.1.2021).

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές κάνουν λόγο για μια διαδικασία «διάτρητη» και «ένα προϊόν υπερτιμημένο», με αποτέλεσμα «να μην υπηρετούνται οι πολίτες ποιοτικά, ούτε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον». Οπως τονίζουν, «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πατούλης προκαλεί το κοινό αίσθημα με την ανοχή, αν όχι κάλυψη, από πλευράς της κυβέρνησης»...

Στέργιος Ζιαμπάκας

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: