2.2.21

Ομολογία Χαρδαλιά...



...για κυβερνητική εισήγηση στους επιστήμονες περί απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100...
Η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, φωτογραφικά για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, έγινε με εισήγηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Επιτροπή των ειδικών, η οποία «στη συνέχεια αποφάσισε», σύμφωνα με όσα παραδέχθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε... τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τα κυβερνητικά μέτρα απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «νομίζω ότι ήταν εισήγηση του υπουργείου του δικού μας στην Επιτροπή, όπου η Επιτροπή αποφάσισε αυτό». Στη συνέχεια, σε επόμενη ερώτηση για το αν η εισήγηση ήταν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο υφυπουργός απάντησε «ε προφανώς, όποιος έχει την ευθύνη της τήρησης κάποιων μέτρων…».


«Τοι τάιμινγκ συζητήθηκε» σχολιάζει ο Χατζηνικολάου, εννοώντας το ότι η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση εν μέσω της πανδημίας ενώ απαγορεύει τη διαμαρτυρία, με τον Νίκο Χαρδαλιά να σχολιάζει απλά ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει ψηφιστεί για ένα συγκεκριμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» και πρόσθεσε ότι «κάποιοι που κατηγορούν ότι δεν παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζεται, συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα που έχει αποδειχθεί ότι διασπείρει τον ιό». 


Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, ανακοινώθηκε με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης και συνοδεύτηκε από παραπλανητικές διαρροές ότι «δεν είναι απαγόρευση είναι άνοιγμα» και «δεν έχει στόχο τις φοιτητικές κινητοποιήσεις».

Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ επικαλούνταν μόνο την «εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας», μία Επιτροπή διαφορετική από αυτήν των Λοιμωξιολόγων, χωρίς να αναφέρει την εισήγηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που παραδέχθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, παραμένει άγνωστο αν όντως υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων το τετραήμερο εν μέσω του Πολυτεχνείου.

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: