26.2.21

Δειλά χαμόγελα...



...στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μειώνονται τα κρούσματα...
Αισιόδοξα μηνύματα για το επίπεδο κρουσμάτων έρχονται από την στατιστική υπηρεσία (ONS) και υπηρεσίες υγείας της χώρας, υψηλά παραμένουν ωστόσο τα νούμερα των θανάτων από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με... στοιχεία του Office for National Statistics (ONS), τις επτά ημέρες έως τις 19 Φεβρουαρίου, θετικά στην Covid-19 σε όλη τη βρετανική επικράτεια ήταν περίπου 421.300 άτομα.

Τα ποσοστά μόλυνσης είναι παρόμοια με αυτά που παρατηρήθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου του περασμένου έτους, λένε οι ειδικοί.


Ωστόσο, οι πιέσεις και οι θάνατοι στα νοσοκομεία παραμένουν ανησυχητικά ψηλά, παρά το γεγονός ότι το επίπεδο προειδοποίησης στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μειωθεί από το μέγιστο «5» στο «4».

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να λαμβάνουν συστάσεις για τήρηση των μέτρων προφύλαξης, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Μια αλλαγή στο σύστημα ειδοποίησης δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι περιορισμοί μπορούν να χαλαρώσουν, αλλά βοηθά στη λήψη των κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με τους κανόνες του lockdown.

Το επίπεδο έχει αλλάξει επειδή ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται, μειώνεται και «έχει υποχωρήσει η πίεση που δέχεται το εθνικό σύστημα (NHS) και οι άλλες υπηρεσίες υγείας εντός 21 ημερών».

Η κυβέρνηση στην Αγγλία έχει ήδη καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για τη χαλάρωση του lockdown, με τα σχολεία να ανοίγουν από τις 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ONS, που βασίζονται σε τεστ μεταξύ ατόμων με ή χωρίς συμπτώματα:

Ένας στους 145 ανθρώπους στην Αγγλία είναι θετικός σε Covid-19 (σε σύγκριση με έναν στους 115 την προηγούμενη εβδομάδα)
Στη Βόρεια Ιρλανδία, είναι ένας στους 195 (σε σύγκριση με έναν στους 105 στο παρελθόν)
Στην Ουαλία, είναι ένας στους 205 (σε σύγκριση με έναν στους 125 πριν)
Στη Σκωτία, είναι ένας στους 225 (σε σύγκριση με έναν στους 180)



Δεν υπάρχουν σχόλια: