2.2.21

Βαρβιτσιώτης, ο… κομμουνιστής...


Ο Neo είναι βέβαιος ότι οι πάντα υποψιασμένοι και βαθιά ενημερωμένοι αναγνώστες του ασφαλώς και θυμούνται τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ειρωνεύεται στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της πατέντας, ρωτώντας τον... «αν θέλει να κρατικοποιήσουμε τη Pfizer με ένα νόμο και ένα άρθρο». 

Κι όμως, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε αυτό τον αστεϊσμό για να αποδομήσει το επιχείρημα Τσίπρα για αγορά της πατέντας από την Ε.Ε., ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χρησιμοποίησε το… ίδιο επιχείρημα. «Μιλάμε ουσιαστικά την άμεση… ευρωπαϊκοποίηση, για να μην πω κρατικοποίηση της εγκατάστασης της εταιρείας, και την παροχή της λειτουργίας της μόνο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Όπως γίνεται και στα κράτη, που κάποια στιγμή μπορεί μία κρατική οντότητα, ένα κράτος, να πει εθνικοποιώ μία επιχείρηση, την εθνικοποιώ σήμερα και από αύριο το πρωί δουλεύει για μένα», επισήμανε στην τηλεόραση του Blue Sky, θυμίζοντας κάτι από… Μαδούρο. 

Περιττό να λεχθεί ότι το «φάλτσο» του υπουργού προφανώς και δεν άρεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά σε μία συγκυρία που ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζει την «μάχη της πατέντας» διεθνώς, μετά την στήριξη από τον επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγιέσους και το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: