24.2.21

Κουφοντίνας, κράτος δικαίου και πολιτικός καιροσκοπισμός...


«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου... [αυτό] σημαίνει ότι η... εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. 

Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε όλους. Αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική Πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται». Αυτά είπε η Ντ. Μπακογιάννη όταν ρωτήθηκε για τον Κουφοντίνα.

Και δεν είναι μόνο η Ντ. Μπακογιάννη που το είπε αυτό - αν και η δική της τοποθέτηση έχει παραπάνω αξία. Τα είπε και ο Γαβράς. Τα είπε και ο Θέμης Σοφός, υποψήφιος της Ν.Δ. για τον δικηγορικό σύλλογο. Τα λένε και πολλοί άλλοι, προς υπεράσπιση όχι της δράσης του Κουφοντίνα, αλλά του κράτους δικαίου.

Αλλά η κυβέρνηση, που επικαλείται πολύ φυσικά το κράτος δικαίου όταν πρόκειται για τον Λιγνάδη, ξεχνάει την ύπαρξή του όταν πρόκειται για τον Κουφοντίνα.

Γιατί το θέμα Κουφoντίνα είναι πρόσφορο για πολιτική εργαλειοποίηση. Θεωρούν ότι βρήκαν κόλπο για να κολλάνε στον ΣΥΡΙΖΑ τη ρετσινιά για υπεράσπιση της τρομοκρατίας. Και αν αύριο ο Κουφοντίνας πεθάνει και γίνουν και φασαρίες, να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και για υποκίνηση ταραχών.

Ελπίζουμε να υπάρχουν στο περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη δυο - τρεις άνθρωποι που να καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το παιχνιδάκι.

Είναι αδιανόητο και μόνο ως ενδεχόμενο κάποιοι να επενδύουν πολιτικά στην ένταση που θα δημιουργηθεί αν ο Κουφοντίνας πεθάνει. Όπως είναι αδιανόητο και εγκληματικό να μη λύνει η κυβέρνηση ένα εύλογο αίτημα του κρατούμενου, για να κρατήσει τις εσωτερικές της ισορροπίες με τους κάθε λογής Πλεύρηδες που έχει μαζέψει.

Ο καιροσκοπισμός του Κ. Μητσοτάκη και τα παζάρια με την ακροδεξιά του πτέρυγα μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνα για την κοινωνία. Ας σοβαρευτεί τώρα και ας αποδείξει ότι καταλαβαίνει τι είναι κράτος δικαίου...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: