12.2.21

Πάει για εμπάργκο στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ...



Κλιμακώνει την αντίδρασή του απέναντι στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας, εμμέσως αλλά σαφώς, με εμπάργκο απέναντι στη Δημόσια Τηλεόραση.

Αφορμή το περίφημο... σκονάκι που τοιχοκολλήθηκε στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ και το οποίο απαγόρευε να μεταδοθούν, α) το βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και, β), φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με άλλους (ποιους; τον πρωθυπουργό π.χ.;).

«Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν "προβοκάτσια" και επιβεβαιώνουν την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας στην αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κα Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.


Και επαναφέρει την πρόταση που έκανε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτηση του Προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα: «Επειδή χθες ο Πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή;».

Καταλήγοντας βάζει στο τραπέζι και το θέμα του εμπάργκο: «Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα».

Το προηγούμενο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προς τον ΣΚΑΪ, μία όχι και τόσο επιτυχημένη κίνηση που έψαχνε μετά τρόπο για να τη μαζέψει.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: