13.2.21

BBC: Το βίντεο που η ρωσική αστυνομία διέρρευσε...


...για να τρομάξει τους διαδηλωτές...
Η σύλληψη και η φυλάκιση του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι προκάλεσαν πρωτοφανείς διαμαρτυρίες στη Ρωσία.   
Με το Κρεμλίνο αποφασισμένο να... καταστείλει τις διαδηλώσεις, η αστυνομία στοχεύει ακτιβιστές της αντιπολίτευσης σε όλη τη χώρα, ακόμη και στο Βλαδιβοστόκ, 4.000 μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας.   Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει τον διαδηλωτή Τζενάντι Σούλγκα από το Βλαδιβοστόκ, να είναι ακινητοποιημένος με κεφαλοκλείδωμα πάνω από το μπολ του σκύλου του καθώς η ρωσική αστυνομία τον ανακρίνει έχοντας προηγουμένως εισβάλει στο σπίτι του.   


 Το BBC ταξίδεψε για να συναντήσει τον Σούλγκα, ο οποίος είναι blogger και συμμετείχε σε μια διαδήλωση την οποία μετέδωσε με livestream. O ίδιος πιστεύει ότι το βίντεο διέρρευσε για να «δείξει η αστυνομία στους ανθρώπους τι μπορούν να τους κάνουν, για να τους τρομάξει».  

 Ο Σούλγκα μιλά στη κάμερα και περιγράφει πως οι πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του και τον άρπαξαν από το λαιμό. Τον έριξαν στο πάτωμα και εκείνος χτύπησε το κεφάλι του στο μπολ τροφής του σκύλου. Ένας αστυνομικός καταγράφει σε βίντεο όσα συμβαίνουν, Στο ρεπορτάζ εμφανίζεται και η σύζυγός του, η Νατάσα, η οποία ήταν μαζί στο σπίτι. «Δεν είχε να κάνει με τον νόμο και την τάξη. Δεν είμαι εγκληματίας. Το έκαναν απλά για να μας τρομοκρατήσουν», λέει ο Σούλγκα.   

«Η μάσκα με το δημοκρατικό προσωπείο που φορούσε ο Πούτιν πριν την εκλογή του, τώρα έχει πέσει», λέει το θύμα. Το BBC απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας για να σχολιάσει το βίντεο, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.    
O Σούλγκα μίλησε και στο TRT World για το βίντεο το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις και δήλωσε πως ήταν μια απόπειρα εξευτελισμού του και πως του συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν έμπορος ναρκωτικών ή βιαστής.

To αμοντάριστο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):  



Δεν υπάρχουν σχόλια: