15.12.20

Ένα click στο νερό...


Πέτρος Κατσάκος

Αυτή η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει με τους τρόπους που βρίσκει και σκαρφίζεται ώστε να μπαλώνει τα κενά της και να εξυπηρετεί τους δικούς της ανθρώπους. Ό,τι και να πεις για την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κρίση, οφείλεις να τους... βγάλεις το καπέλο όσον αφορά στην επικοινωνιακή φούσκα που κάθε φορά δημιουργούν ώστε να φανεί πως βρίσκουν λύσεις πρωτοποριακές, τάχα μου, και λειτουργικές.

Πάρτε για παράδειγμα τη φαεινή ιδέα του click away, που κάποιοι άριστοι εγκέφαλοι ανακάλυψαν και την πούλησαν σε εμπόρους και καταναλωτές ως λύση για την αγορά εν μέσω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης. Άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα, που πριν ακόμα τεθεί σε λειτουργία έσκασε στα μούτρα των εμπνευστών της.

Ξεσηκώθηκε με το καλημέρα ο εμπορικός κόσμος καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως με τις ιδέες της το μόνο που κάνει είναι να βάζει πλάτη στις μεγάλες αλυσίδες και τις πολυεθνικές καταδικάζοντας τους υπόλοιπους στην διαδικασία του αργού θανάτου.

Ένα click στο νερό ήταν και αυτό το μέτρο της κυβέρνησης, που εκτός όλων των άλλων ήρθε να ξελασπώσει εμμέσως και τις εταιρείες ταχυμεταφορών που από τη μία μπλόκαραν αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς και από την άλλη αρνούνται να προχωρήσουν στην πρόσληψη προσωπικού, μη και μειωθούν τα έτσι κι αλλιώς αυξημένα κέρδη τους.

Και όλο αυτό το πολιτικό αλισβερίσι της κυβέρνησης με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα βαφτίστηκε click away και πλασαρίστηκε ως κάτι το εύχρηστο, το καινοτόμο, το λειτουργικό, το ευεργετικό για την αγορά και τους ανθρώπους της που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης και γραμμένοι στα παλαιότερα των κυβερνητικών υποδημάτων...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: