30.12.20

Νοσηλευτής θετικός...


...μια εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer...

Θετικός στην Covid-19 διαγνώσθηκε ένας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια, περισσότερο από μία εβδομάδα αργότερα αφού έλαβε το... εμβόλιο της Pfizer.

Τη είδηση μετέδωσε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, τοπική τηλεόραση θυγατρική του ABC News, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο.

Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου σε ανάρτησή του στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer, αναφέροντας στη θυγατρική τηλεόραση του ABC News ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Επισκέφθηκε έναν χώρο, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, και εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό, μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο πλαίσιο του ίδιου ρεπορτάζ πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο.

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου πως θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε πως σου δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστείς αυτή τη δεύτερη δόση για να φθάσεις το 95%»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: