30.12.20

Γάλλος υπ. Υγείας: Δεν θα πάρω τη θέση κάποιου...



...που χρειάζεται το εμβόλιο...
Ανυπομονώ να εμβολιαστώ για τον COVID-19 αλλά δεν πρόκειται να πάρω τη θέση κάποιου που έχει προτεραιότητα δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Κατά τη... διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του ίντερνετ, σημείωσε ότι το εμβόλιο αποτελεί ευκαιρία για την ανθρωπότητα και πως ο ίδιος θέλει να εμβολιαστεί το συντομότερο. Σημείωσε όμως ότι ο ίδιος, σε ηλικία 40 ετών, δεν ανήκει σε ευπαθείς ομάδες. «Αφήνω τη θέση μου σε εκείνες και σε εκείνους που θα επωφεληθούν περισσότερο» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας.


 
Οι δηλώσεις του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με κυβερνητικά στελέχη και πρώην μέλη της ΟΝΝΕΔ που σπεύδουν να εμβολιαστούν πριν ακόμη και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

Όπως αναφέρει η ΕΦ.ΣΥΝ «στη «ναυαρχίδα» του συστήματος υγείας στον αγώνα κατά του κορονοϊού, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ακυρώθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα «λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό» σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, «για να μπορέσουν να εμβολιαστούν υπουργοί της κυβέρνησης και ‘’παρατρεχάμενοι’’» σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΕΝΓΕ».


Ο Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε ότι υπάρχει λίστα με 126 στελέχη που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στο παρελθόν είχε ανακοινωθεί ότι η λίστα αυτή περιλαμβάνει μόλις 46 άτομα.

πηγη info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: