4.12.20

Έμπνευση Τζανακόπουλου ο… «Λουδοβίκος Μητσοτάκης»...


Η ευρυμάθεια του Δημήτρη Τζανακόπουλου, σε συνδυασμό με την τάση του να καταφεύγει πολλές φορές στην Ιστορία, οδήγησε στη «συνθηματοποίηση» της... «ποδηλατάδας» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μάλιστα, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ είχε μία ιδέα, που την εξέφρασε σε χθεσινή του συνέντευξη στο CNN, να παρομοιάσει την επιχειρηματολογία Πέτσα με… «λουδοβικισμό». «Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που είναι πολύ χειρότερο από όλα αυτά: μια αυτοκρατορικού τύπου αλαζονεία αναδύεται από την συμπεριφορά του κου Μητσοτάκη η οποία εύστοχα αποδόθηκε με τον όρο «λουδοβικισμός», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, για να προσθέσει: 

«Πάρτε και το σχόλιο του κου Πέτσα που νομίζω ότι είπε περισσότερα από όσα ήθελε να πει. Γιατί τι σημαίνει αλήθεια ότι ο κός Μητσοτάκης « είναι ανθρώπινος»; Ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι σαν κι εμάς, τους υπηκόους του, συμπεριφέρεται σαν κι εμάς. Αυτή είναι η αντίληψη που επικρατεί στην αυλή του». 

Η παρομοίωση, όπως απέδειξε χθες η… ζωή, άρεσε πολύ και στον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξ ού και την «ενσωμάτωσε» στην παρέμβασή του στη Βουλή: εκεί που έκανε λόγο για «Λουδοβίκους» και «Αντουανέτες» και, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, είπε: «Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: