13.12.20

Καπραβέλος: Ναι, υπάρχουν παράπλευρες απώλειες......ποιος δεν το αμφισβητεί αυτό...
 Εξαιρετικά επιφυλακτικός, στο έστω τμηματικό άνοιγμα της αγοράς μέσω "παραλαβής εκτός" (click away), εμφανίστηκε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος , προειδοποιώντας για κίνδυνο αύξησης της νοσηρότητας και της θνητότητας. 

«Ναι υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, ποιος δεν το αμφισβητεί αυτό", παραδέχτηκε (ΣΚΑΙ), αλλά..., όπως πρόσθεσε, "για να βελτιώσουμε τις παράπλευρες απώλειες δεν πρέπει να κάνουμε έκπτωση των υγειονομικών κανόνων και μέτρων, αυτό θα αυξήσει τους θανάτους". 

«Η οποιασδήποτε αύξηση της κινητικότητας αυτή την εποχή της έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων θα οδηγήσει μαθηματικά σε αύξηση της νοσηρότητας και θνητότητας. Το υγειονομικό μας σύστημα δεν είναι έτοιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κόστος στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως είναι πολύ δυσβάστακτο δεν είναι 100 νεκροί την ημέρα, είναι 100 οικογένειες την μέρα. Έχουμε παρά πολλούς ασθενείς σε βάρια κατάσταση που νοσηλεύονται μέσα στα νοσοκομεία πολλούς διασωληνωμένους, όχι κατά ανάγκη σε οργανωμένες μονάδες ΜΕΘ» εξήγησε ο κ. Καπράλος

Όπως επισήμανε ο γιατρός, «η πνευμονία θέλει πνευμονολόγους, δεν θέλει γαστρεντερολόγους και οφθαλμίατρους. Το Παπανικολάου, το μοναδικό πνευμονολογικό κέντρο Βορείου Ελλάδος, έχει 9 με 10 οργανικές θέσεις πνευμονολόγων  κενές, υπάρχει και η κόπωση των υγειονομικών μετά από έξι εβδομάδες και βλέπουμε με μεγάλη επιφύλαξη το έστω προσεκτικό άνοιγμα». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: