13.12.20

Φωτογραφιζε στρατοπεδα και πολεμικα πλοια...



Υπόθεση κατασκοπείας στην Ρόδο...
Μία περίεργη υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, με τον εντοπισμό δύο Ελλήνων υπηκόων στη Ρόδο, ο ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο της γραμμής Ρόδου-Καστελόριζου και ο άλλος υπάλληλος σε Προξενείο της Ρόδου.

Σε ενακοίνωσή της η... ΕΛΑΣ αναφέρει: "Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων  για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ,, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο δεύτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.


Σύμφωνα με πληροφορίες,ο συγκεκριμένος εργαζόμενος σε πλοίο της γραμμής, έβγαζε φωτογραφίες τα πολεμικά πλοία και τα έστελνε σε εργαζόμενο στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο!

Oι δύο άντρες παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από μυστικούς αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας και πράκτορες της ΕΥΠ, καθώς φέρονται να διοχέτευαν πληροφορίες που θίγουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 148 του ποινικού κώδικα, το οποίο αφορά σε κατασκοπεία.

Επίσης κατηγορούνται για παράβαση νομού που αφορά σε μέτρα ασφάλειας οχυρών θέσεων.

Πηγη Ροδιακη

Δεν υπάρχουν σχόλια: