15.12.20

Δεν είναι ατύχημα. Είναι σχέδιο...


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περισώσει κάτι από τη χριστουγεννιάτικη αγορά είναι εξ αρχής καταδικασμένη.

Ασφαλές άνοιγμα της χριστουγεννιάτικης αγοράς θα μπορούσε να υπάρξει μόνο αν η διάδοση της πανδημίας παρέμενε υπό... έλεγχο μετά το πρώτο λοκντάουν. Και επιπλέον αν ο κόσμος είχε κάποια χρήματα να ξοδέψει.

Η κυβέρνηση είχε ελάχιστα κρούσματα Covid να διαχειριστεί πριν ανοίξει τον τουρισμό και τα σχολεία όπως τα άνοιξε.

Με την αμεριμνησία και την ανικανότητά της κατάφερε να χάσει αυτό το πλεονέκτημα. Απέτυχε στα πάντα: στα τεστ, στη συλλογή δεδομένων, στα προληπτικά μέτρα, στη στήριξη των νοσοκομείων.

Μόνο οι επιχειρηματίες της Υγείας, τα κανάλια και κάτι προμηθευτές των απευθείας αναθέσεων έχουν λόγο να είναι σήμερα ευχαριστημένοι.

Το επιχείρημα ότι άλλες χώρες αναγκάζονται να πάνε σε λοκντάουν παραμονές εορτών δεν είναι πειστικό. Όχι μόνο για όλες τις αδικαιολόγητες ενέργειες και παραλείψεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Αλλά και γιατί οι άλλες χώρες εξισορροπούν το λοκντάουν με σοβαρά μέτρα στήριξης για τους πληττόμενους.

Εδώ τα μέτρα αυτού του είδους είναι απολύτως ανεπαρκή και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση δεν θέλει να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή.

Θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για ριζικές αναδιαρθρώσεις, προς όφελος των ισχυρών της αγοράς, που είναι και οι βασικοί της χρηματοδότες.

Η ισοπέδωση της κοινωνίας είναι στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Απομένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η ίδια η κοινωνία...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: