24.12.20

Επιστολή Μπακογιάννη στην «Εφ.Συν.»...


...και οι δέουσες απαντήσεις...

Με μία επιστολή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Δήμος Αθηναίων θέλει να απαντήσει σε δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας, που δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της Τετάρτης, 23 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τα δημοσιεύματα με τίτλο:

α) Η κλήση σας... διαγράφηκε 

β) Ενας νέος «Μεγάλος Περίπατος» στον Ελαιώνα με «χρυσά» πιγκάλ

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της... δημοτικής αρχής Κ. Μπακογιάννη και στη συνέχεια οι απαντήσεις των συντακτών της «Εφ.Συν.».

Η επιστολή του Δήμου:

Απάντηση σε ακόμη δύο ψευδή δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον  Δήμο Αθηναίων

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Για πολλοστή φορά, παρουσιάζετε στην εφημερίδα σας θέματα που αφορούν στον Δήμο Αθηναίων χωρίς να έχει ζητηθεί η θέση μας ή όποια διευκρίνιση χρειάζεται, ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση οι αναγνώστες σας. Μάλιστα, την προηγούμενη φορά, δεν παρουσιάστηκε ούτε η απάντησή μας. Αν μας είχατε ρωτήσει πριν από τη δημοσίευση των δύο θεμάτων της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου 2020, θα είχατε λάβει τις εξής απαντήσεις που σας δίνουμε τώρα.

Απάντηση για το δημοσίευμα «Η κλήση σας... διαγράφηκε»

1.       Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κλήσεις στις οποίες αναφέρεστε, συζητούνται στην Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων του Δήμου, όπου συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με απόλυτη διαφάνεια και με την τήρηση του νόμου. Εκτός και αν θεωρείτε ότι δεν θα πρέπει να σβήνεται μία κλήση όταν ο πολίτης δικαιώνεται, όπως προβλέπει ο νόμος ή κακώς ο νομοθέτης προβλέπει τη δικαίωση του πολίτη.

2.       Γράφετε ότι ετεροχρονισμένα ο Δήμος καλεί τους πολίτες να πληρώσουν κλήσεις. Αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζετε πως ο Δήμος πρέπει να αποστείλει το πρόστιμο πριν από τη λήξη της τριετίας. Ως γνωστόν, δεν διοικούσε την Αθήνα η παρούσα Δημοτική Αρχή πριν από τρία χρόνια. Άρα, ίσως να είναι ετεροχρονισμένο το σχόλιο σας.

3.       Στην ουσία. Σε ποιες περιπτώσεις καλείται να πάρει απόφαση η Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων, σχετικά με τις κλήσεις;

 •Σε Άτομα με Αναπηρία που την ημέρα της κλήσης διέθεταν ενεργή κάρτα (ΑμΕΑ) αλλά δεν βρήκαν ειδική θέση.

•Σε μονίμους κατοίκους που την ημέρα της κλήσης διέθεταν ενεργή κάρτα αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία έκδοσής της.

•Όταν η αποστολή του ειδοποιητηρίου έχει γίνει σε διαφορετική διεύθυνση από εκείνη που διαμένει ο παραβάτης. Σε αυτήν την περίπτωση, εφόσον αποδειχθεί από τον παραβάτη η αλλαγή της διεύθυνσης, δεν διαγράφεται η κλήση αλλά μόνο οι προσαυξήσεις από την ημέρα αποστολής της.

•Τέλος, σε περιπτώσεις που μπορεί να έχει κάνει λάθος η υπηρεσία, ακόμη και σε προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος οφείλει να το αναγνωρίσει.

 4.       Σε άλλο σημείο αναφέρετε «Πηγές εξοικειωμένες με αντίστοιχες υποθέσεις...», πιθανώς να ρωτήσατε κάποιους που το έχουν κάνει κάπου, κάποτε, «... δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο να... διεισδύουν και ορισμένες εξυπηρετήσεις». Εμείς, δεν θα σας απαντήσουμε με κανένα... ενδεχόμενο. Παραμένουμε εξοικειωμένοι με την αλήθεια. Βάσει των δικών μας στοιχείων και όχι του δικού σας... «ενδεχόμενου», δεν διεισδύουν εξυπηρετήσεις. Άλλωστε, όλες οι νόμιμες διαγραφές προστίμων, ψηφίζονται ομόφωνα.

 Απάντηση για το δημοσίευμα « Ένας νέος «Μεγάλος Περίπατος» στον Ελαιώνα με «χρυσά» πιγκάλ»

 Το έργο «Δημιουργία Χώρου Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγασης Προσφύγων» στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων έχει προϋπολογισμό 2.313.560 ευρώ. με ΦΠΑ. Και υπενθυμίζουμε ότι γίνεται για τη φροντίδα και στέγαση 500 ατόμων. Η δομή θα λειτουργεί σε δύο διώροφα κτιριακά συγκροτήματα με τη μέθοδο των προκατασκευασμένων κυψελών.

 •Στο δημοσίευμά σας, κάνετε λόγο για καθυστέρηση του έργου. Προφανώς δεν έχετε ενημερωθεί ή δεν θέλατε...,  για την ευθύνη που ανέλαβε ο δήμος για το έργο, μόλις στις 19 Νοεμβρίου του 2020 που υπεγράφη το μνημόνιο με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

• Ρωτάτε «Γιατί γίνονται με οπλισμένο σκυρόδεμα και δεν χρησιμοποιούμε τα γνωστά σε όλους κοντέινερ». Η απάντηση είναι απλή, που θα την γνωρίζατε αν μας είχατε ρωτήσει: Η έκταση του συγκεκριμένου οικοπέδου είναι 4.861,36τ.μ. Για να στεγαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με αξιοπρέπεια και τον ελεύθερο χώρο που τους αναλογεί, απαιτούνται διώροφες κατασκευές. Και τέτοιες, ασφαλείς κατασκευές, μπορούν να γίνουν μόνο από σκυρόδεμα. Τέτοιες κατασκευές, από κοντέινερ, δεν γίνονται.

•Το σημαντικότερο όμως, που ενδεχομένως σας διέφυγε, είναι ότι το κόστος κατασκευής, ανά τετραγωνικό μέτρο, είναι 890,52 ευρώ. Το οποίο είναι ιδιαιτέρως χαμηλό σε σχέση με τον μέσο όρο που διαμορφώνεται στην αγορά, από τα 1.100 έως τα 1.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

•Μας κάνει εντύπωση, ότι σε ένα έργο της τάξης των 2,3 εκατ. Ευρώ, εστιάζετε στο κόστος των αντικειμένων στους χώρους υγιεινής. Για να σας διευκολύνουμε, σας προτρέπουμε να ανατρέξετε στους τιμοκαταλόγους γνωστών ελληνικών εταιρειών, από τις οποίες προμηθεύεται η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών, για να δείτε ότι η τιμή είναι χαμηλότερη από αυτή που αναγράφεται στον κατάλογο, και μάλιστα θα γίνει ακόμη χαμηλότερη όταν το τελικό ποσό διαμορφωθεί βάσει της έκπτωσης που προβλέπεται. Και, διευκρινίζουμε, ότι στη μελέτη του έργου, έχουν χρησιμοποιηθεί οι επίσημες τιμές του υπουργείου (ΑΤΟΕ) ή τιμές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα δημόσια έργα.

 • Όσο για τις αναφορές σας, ότι η δομή προσφύγων θα γίνει στους χώρους της Διπλής ανάπλασης, όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, είναι εντελώς ανακριβείς. Στη διάθεσή σας το τοπογραφικό, εφόσον το ζητήσετε.

 Αυτή η  Δημοτική Αρχή, πάντως,έχει εξοικειωθεί με την ιδέα να αποτελεί αντικείμενο του αντιπολιτευτικού οίστρου σας. Γι'αυτό σας ζητούμε το ελάχιστο. Μια και δεν επικοινωνείτε μαζί μας, πριν από την δημοσίευση του ρεπορτάζ, τουλάχιστον, να δημοσιεύετε ολόκληρη την απάντησή μας. Και αυτό σας ζητούμε να κάνετε σήμερα.

Η απάντηση των συντακτών της «Εφ.Συν.»

Με χαρά δημοσιεύουμε την απάντηση του Δημάρχου καθώς δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να μάθουν πολλά και χρήσιμα, όπως, το πώς να απαντάς χωρίς απάντηση. Ο εκνευρισμός του για τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» είναι παραπάνω από εμφανής καθώς επιλέγει αντί επιχειρημάτων, να παραθέτει κάθε λίγο συμβουλές για το πώς γίνεται το ρεπορτάζ και ποιον πρέπει οι συντάκτες να ρωτούν. Ενημερώνεται, όμως η κοινωνία και για κάτι πολύ σημαντικό: Ότι τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά αγοράζουν βουρτσάκι για την τουαλέτα ακριβότερο από 42,65 ευρώ...

Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να κρύψουμε και κάποια απογοήτευση για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος υποκύπτει και πάλι στην χρήση ανίσχυρων έως ψευδών ισχυρισμών, στην προσπάθειά του να αμφισβητήσει την ορθότητά των ρεπορτάζ και να θίξει την αξιοπιστία της «Εφημερίδας των Συντακτών». Οι αναγνωστες μας γνωρίζουν πως πάντα αναζητούμε  τις κατά το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και ότι πάντα φιλοξενούνται απόψεις της δημοτικής αρχής που δεν είναι «ενός ανδρός αρχή». Παραπέμπουμε σε κάθε σχετικό προηγούμενο ρεπορτάζ μας, αλλά και στο ρεπορτάζ της... προηγούμενης φοράς για τις κλήσεις, στο οποίο –προφανώς και- παρουσιάστηκε η ουσία της απαντητικής επιστολής  (συμπεριλαμβανομένων και των άστοχων ερωτημάτων που είχαν τότε τεθεί).

Εάν ο Δήμαρχος επιθυμεί η μόνη πηγή διασταύρωσης στο ρεπορτάζ να είναι το γραφείο του Δημάρχου - κατά τα πρότυπα της «λίστας Πέτσα»- δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Είτε το θέλει εκείνος είτε όχι, ο Δήμος Αθηναίων βρισκόταν εκεί πριν αναλάβει και θα συνεχίσει όταν αποχωρήσει ενώ η συσσωρευμένη εμπειρία ενός υπηρεσιακού μηχανισμού υψηλού επιπέδου είναι αδύνατο να αγνοείται.

Τα περί «αντιπολιτευτικού οίστρου» τα δεχόμαστε ως φιλοφρόνηση, όταν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα που ασκούν εξουσία και δυσανασχετούν στον δημοσιογραφικό έλεγχο και κατ' επέκταση στην λειτουργία των σύγχρονων δημοκρατικών κοινωνιών. Αν κάποιος του έχει πει πως δημοσιογραφία σημαίνει δημόσιες σχέσεις, υπάρχει πρόβλημα. Υποχρέωση της εφημερίδας να ασκεί αντιπολίτευση στην κάθε εξουσία. Μόνο αντιπολίτευση, Δήμαρχε.

Και ανταπαντήσεις: 

Σχετικά με το δημοσίευμα για τις διαγραφές κλήσεων:

1.Δεν αμφισβητήσαμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής και χαιρόμαστε που –έστω υπό αυτές τις συνθήκες- αναγνωρίζετε την ύπαρξη της αντιπολίτευσης, γιατί η κυβέρνηση προσπάθησε να την εξαφανίσει, δίνοντας στις δημοτικές αρχές πλασματικές πλειοψηφίες στα συγκεκριμένο δημοτικό όργανο. Γνωρίζουμε επίσης ότι πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής είστε εσείς, κύριε Δήμαρχε.

Ως προς το ερώτημα του Δημάρχου για το αν θεωρούμε «ότι δεν θα πρέπει να σβήνεται μία κλήση όταν ο πολίτης δικαιώνεται, όπως προβλέπει ο νόμος ή κακώς ο νομοθέτης προβλέπει τη δικαίωση του πολίτη», θυμίζουμε ότι είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών» που ανέδειξε τα λάθη και κατ' επέκταση τις αδικίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι πολίτες που δέχθηκαν κάποια από τα ειδοποιητήρια που στείλατε μαζικά. Δώσαμε βήμα και στους ίδιους τους πολίτες, αλλά και σε νομικούς, οι οποίοι –όπως γνωρίζει καλά ο Δήμαρχος- κατήγγειλαν την πρακτική σας να στείλετε ετεροχρονισμένες κλήσεις ως μνημείο καταχρηστικότητας. Φιλοξενήσαμε, ακόμη, τις θέσεις και τις αναλυτικές διευκρινίσεις στελεχών της δημοτικής αρχής Αθηναίων για το τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης που αμφισβητεί τις κλήσεις που έστειλε ο Δήμος.

Το ερώτημα του Δημάρχου στερείται σοβαρότητας, όχι μόνο για τους παραπάνω λόγους. Την... προηγούμενη φορά ρωτούσε την «Εφημερίδα των Συντακτών» αν θεωρεί ότι «οι κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που εστάλησαν και θα σταλούν τα επόμενα 3 ώς 4,5 χρόνια δεν πρέπει να πληρώνονται από τους παραβάτες;»... Το θυμίζουμε σε περίπτωση που το ξέχασε ο Δήμαρχος. Σε περίπτωση που θέλει να αποδείξει την ασυνέπεια του λόγου του, τον ενημερώνουμε ότι είναι γνωστή στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αλλά και στους αναγνώστες της, οι οποίοι βλέπουν τον Δήμαρχο από την μία να διαμαρτύρεται όταν του καταλογίζει η αντιπολίτευση πρακτικές μη χρηστής διοίκησης την στιγμή που κόβει κλήσεις, και από την άλλη να επικαλείται το «πνεύμα χρηστής διοίκησης» όταν σβήνει κλήσεις. Αυτό ήταν και το βασικό σημείο αιχμής του τελευταίου ρεπορτάζ μας, για το οποίο βλέπουμε ότι ο Δήμαρχος δεν έχει κάποιο σχόλιο (τα υπόλοιπα ήταν γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης).

2.Ναι, ετεροχρονισμένα ο Δήμος κάλεσε τους πολίτες να πληρώσουν κλήσεις. Και μας προκαλεί εντύπωση ότι ο Δήμαρχος νοιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί σχετικά έπειτα από τρία δημοσιεύματα, για να πεί λίγο-πολύ ότι... φταίνε οι προηγούμενοι.

Γνωρίζουμε τις εκ του νόμου υποχρεώσεις των δημοτικών υπηρεσιών. Γνωρίζουμε επίσης –και θεωρούμε δεδομένο ότι το γνωρίζει και ο Δήμαρχος- ότι δεν εστάλησαν στους πολίτες κλήσεις μόνο για παραβάσεις που έγιναν εντός τριετίας, αλλά και παραβάσεις που φέρονται να έγιναν το 2016, το 2015, ακόμα και την δεκαετία του 2000!

3.Το σημείο της επιστολής που κατά τον δήμαρχο απαντά «στην ουσία» των γραφόμενων της εφημερίδας μας, περιλαμβάνει και τα πιο άσχετα επιχειρήματα. Δεν αναφερθήκαμε σε κλήσεις που εστάλησαν σε ΑμεΑ ή σε μόνιμους κατοίκους. Οσον αφορά την αποστολή των ειδοποιητηρίων σε λάθος διευθύνσεις με αποτέλεσμα την διαγραφή των προσαυξήσεων και μόνο, χαιρόμαστε που ο Δήμαρχος υιοθετεί το δημοσίευμά μας – αυτό ακριβώς γράψαμε. Χαιρόμαστε, επίσης, που ο Δήμαρχος αναγνωρίζει ότι γίνονται λάθη στις κλήσεις που στέλνει στους πολίτες.

Κι εφόσον και οι δύο πλευρές επιδιώκουμε την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών μας, να επαναλάβουμε ότι σε οδηγό με ονοματεπώνυμο όμοιο με συνεργάτη πρώην πρωτοκλασάτου υπουργού κυβερνήσεων Ν.Δ., διαγράφηκε το συνολικό ποσό οφειλής, όχι οι προσαυξήσεις. Και για να προλάβουμε νέες ενστάσεις από πλευράς δημοτικής αρχής, να επαναλάβουμε και τις θέσεις της: οι κλήσεις διαγράφηκαν «μετά από ενδελεχή έλεγχο» και «με δεδομένο ότι οι ενέργειες της διοίκησης πρέπει να διέπονται από πνεύμα χρηστής διοίκησης και να ενεργεί σύμφωνα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

4.Δεν θα αποκαλύψουμε τις πηγές μας, παρά μόνο θα πούμε ότι η σχέση τους με τον Δήμο Αθηναίων είναι παλαιότερη από αυτήν του Δημάρχου. Ως προς τον ισχυρισμό ότι «δεν διεισδύουν εξυπηρετήσεις», θα το διαπιστώσουμε στο μέλλον. Ελπίζουμε ο Δήμαρχος να συμφωνεί πως θα είναι προς όφελος της κοινωνίας να γνωρίζουν οι χιλιάδες παραλήπτες των κλήσεων ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν το δίκιο τους, όπως το κατάφεραν ορισμένοι.

Σχετικά με το δημοσίευμα για τον Ελαιώνα

-Η καθυστέρηση του έργου είναι οφθαλμοφανής και αυτό δεν θα άλλαζε εάν είχαμε ρωτήσει το γραφείο του και μας είχε πει πως ανέλαβε την ευθύνη τον Νοέμβριο. Αλλωστε, γράψαμε αναλυτικότατα στο ρεπορτάζ την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο και αναπαρήχθη τότε σε πλήθος δημοσιευμάτων όπου αναφερόταν ότι πρόκειται για «πρόταση του Δημάρχου» που έγινε δεκτή ενώ παραχωρήθηκε και ο χώρος. Ισως ο Δήμαρχος να θέλει να «πετάξει το μπαλάκι» στον Υπουργό Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη που φθάσαμε Νοέμβριο για να αναλάβει την ευθύνη. Δικαίωμά του και άλλωστε, στο ρεπορτάζ αποδίδουμε την καθυστέρηση και στις δύο πλευρές. Η απάντηση του υπουργείου ακόμη αναμένεται - εκτός αν καλύφθηκε από την απάντηση του Δημάρχου.

-Μας αναλύει ο Δήμαρχος τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο και την ασφάλεια των διώροφων κατασκευών. Υποθέτουμε ότι έχει την σχετική ενημέρωση από τους τεχνικούς του συμβούλους και καλά κάνει. Μόνον που παραλείπει να πει ότι οι ίδιοι σύμβουλοι τον οδήγησαν στη λάθος διαδικασία που εξηγούμε στο ρεπορτάζ. Δηλαδή, ότι υπέβαλε αίτηση για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Μετανάστευσης την οποία αναγκάστηκε να ανακαλέσει επειδή ζητούσε έγκριση προμήθειας και όχι έργου. Και εδώ παραλείπει να μας πει τι θα μας απαντούσε αν τον ρωτούσαμε.

-Υποστηρίζει με απόλυτη σοβαρότητα ο Δήμαρχος ότι η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών αγοράζει βουρτσάκια για την τουαλέτα (πιγκάλ) ακριβότερα από τα 42,65 ευρώ ανά τεμάχιο που προϋπολογίζει εκείνος. Αυτό από μόνο του εξηγεί πολλά πράγματα για την πολιτική που ασκεί και μας αναγκάζει να θυμηθούμε τις επτά τουαλέτες του παππού του και προ τριακονταετίας πρωθυπουργού. Πρόκειται άραγε για «σύνδρομο της τουαλέτας» ή της...Μαρίας Αντουανέτας;

-Μας λέει επίσης ότι οι προμήθειες στηρίζονται σε τιμές ΑΤΟΕ που θα πέσουν όταν το τελικό ποσό διαμορφωθεί βάσει της έκπτωσης που προβλέπεται. Τιμές ΑΤΟΕ για πιγκάλ δεν έχουμε συναντήσει. Αλλά μια που το ζητά, στον προϋπολογισμό για την αποκατάσταση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος στον Πειραιά είχε μπει τιμή 26,78 ευρώ. Από την άλλη, για να προκύψει έκπτωση πρέπει να μεσολαβήσει διαγωνισμός και ανταγωνισμός μεταξύ υποψηφίων. Ομως, ο κ.Μπακογιάννης προχωρά το έργο χωρίς προκήρυξη όπως έπραξε στον «Μεγάλο Περίπατο» όπου «βγήκε και δεν βγήκε» η τεράστια έκπτωση του 7,9% και το συνολικό κόστος των 2 εκ.ευρώ.

-Σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού τώρα. Παραθέτουμε αυτολεξεί την αναφορά από την Τεχνική Εκθεση του Δήμου Αθηναίων για την προμήθεια οικίσκων: «Η εν λόγω προμήθεια και τοποθέτηση θα πραγματοποιηθεί εντός του τμήματος 1 γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ 050096530071 του ενοποιημένου Ο.Τ. 45-46-50 της πολεοδομικής ενότητας Ελαιώνα, εμβαδού 4.681,36 τ.μ.». Παραθέτουμε επίσης την αναφορά στο Μνημόνιο για την Διπλή Ανάπλαση που υπεγράφη στις 20/11/20 μεταξύ Δήμου, κυβέρνησης, ΠΑΟ και τραπεζών το οποίο παραπέμπει στο ΠΔ του 2013 (ΦΕΚ ΑΑΠ 161) για το ίδιο οικοδομικό τετράγωνο «Ο.Τ 45-46-50» όπου θα γίνουν το γήπεδο και οι άλλες εγκαταστάσεις. Ισως ο Δήμαρχος εννοεί πώς δεν συμπίπτει ακριβώς ο χώρος του γηπέδου αλλά η δομή θα γίνει παραπέρα. Με άλλα λόγια, δίπλα στα κεφάλια των προσφύγων θα χτίζεται μια κατασκευή 43 μέτρων και όλα θα είναι καλά. Ισως μας έλεγε πως και αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό «για την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών» και των παιδιών τους. Αν τον ρωτούσαμε.

Οι συντάκτες της «Εφ.Συν.»,

Στέργιος Ζιαμπάκας

Αρης Χατζηγεωργίου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: