12.12.20

Οι τρεις τρόποι για το ραντεβού με το εμβόλιο...


Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το... σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

 Στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή-αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα. 

 Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ετοιμασίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την ΕΕ. Η τηλεδιάσκεψη θα επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φόρα την εβδομάδα για να υπάρχει καλύτερος δυνατός συντονισμός έως τα τέλη Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου, δηλαδή κοντά στην περίοδο που θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί. 

 Επιπλέον τέθηκαν επί τάπητος τα πρακτικά ζητήματα για τις διαδικασίες με τις οποίες θα κλείνεται το ραντεβού για τον εμβολιασμό: 

 1) Μέσω άυλης συνταγογράφησης 

2) Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, με την οποία θα κλείνονται και θα τροποποιούνται ραντεβού 

3) Μέσω τηλεφωνικού κέντρου. Υπάρχει πρόβλεψη για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι για τις νέες τεχνολογίες 

 Τέλος, τέθηκε και το θέμα της διαφημιστικής εκστρατείας για το εμβόλιο και τον εμβολιασμό που αναμένεται να δρομολογηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: