12.12.20

Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης και «ΝΕΩΝ»...


...για τη λογοκρισία στην Ε. Ακρίτα...

 Στην επίθεση περνάει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τη δημοσιοποίηση της λογοκρισίας που υπέστη άρθρο της Έλενας Ακρίτα που αφορούσε στην υπόθεση με το... σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη διεύθυνση της εφημερίδας (ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη) για «δυσανεξία σε διαφορετική άποψη» και υπογραμμίζει ότι « είναι ένα ακόμη δείγμα για το πως ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής» 

 Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 Η καταγγελία της κας Ακρίτα για λογοκρισία στο άρθρο της από τη διεύθυνση των Νέων είναι ενδεικτική της στόχευσης της εφημερίδας, αλλά αποτελεί και μια πολύ θλιβερή εξέλιξη για το πλουραλισμό και την ελευθερία του τύπου. 

 Η κα Ακρίτα τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσιπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη. 

 Η δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, επιβεβαιώνει πως μοναδικός στόχος της εφημερίδας είναι η φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται και η εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη. 

 Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια εφημερίδα με ιστορία ελευθερίας έκφρασης των απόψεων των αρθρογράφων της, να μετατρέπεται σε στρατευμένο μέσο της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλά είναι ένα ακόμη δείγμα για το πως ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. 

Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής... 

 Δείτε το άρθρο της Έλενας Ακρίτα που δεν δημοσιεύθηκε στα «Νέα» ΕΔΩ 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: