15.8.20

Χρειαζόμαστε γενικό lickdown...

Πολλοί τρόποι αντιμετώπισης του ιού έχουν δοκιμαστεί ως τώρα, φίλε Πιτσιρίκο, και τα αποτελέσματα είναι από πενιχρά ως αλλόκοτα.
Στις ΗΠΑ, ας πούμε, διαβάζω ότι...
 
έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι δηλητηριάσεις από χλώριο, επειδή υπάρχει κόσμος που πλένει το στόμα του με αυτό.

Αλλά η λύση επιτέλους έφτασε, και την φέρνει ένας …δαίμονας.

Ο δαίμονας του τυπογραφείου!

Διάβασα σε ένα σχόλιο από κάποιον φουκαριάρη ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του ιού είναι ένα «γενικό lickdown».

Αμέσως σκέφτηκα, επιτέλους, να μια νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης· και ιδιαίτερα ευχάριστη!

Γενικό lickdown γιατί χανόμαστε.

Πόσο μπροστά από την εποχή του αυτός ο Τζιμάκος.

Έχουν βγει στα κανάλια και στους λοιπούς βόθρους όλοι οι γέροι και γριές -από πολιτικούς και επιδημιολόγους μέχρι μανάβηδες και συνταξιούχους- και κουνάνε το δάχτυλο στους νέους επειδή δεν κάθονται κλεισμένοι στο σπίτι να πεθάνουν.

Έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι νέος;

Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.


Αν το θυμούνται ακόμα, ίσως αυτό να είναι και μέρος του προβλήματος.

Πώς τολμάς εσύ, ρε κωλόπαιδο, να πηγαίνεις στις Κυκλάδες, να διασκεδάζεις και να κουτουπώνεσαι, όταν εγώ παίρνω χάπια για την πίεση και το ζάχαρο;

Κακό πράγμα η ζήλια, και ιδιαίτερα αν είσαι ηλικιωμένος.

Γι’ αυτό λέω, χρειαζόμαστε άμεσα γενικό lickdown, είναι η μόνη λύση· και να αποκτήσουμε ανοσία, και να σταματήσουν οι μεγαλύτεροι να ζηλεύουν τους μικρότερους.

Χαζός δηλαδή είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που στην τρυφερή ηλικία των 83 αρραβωνιάζεται με 30χρονη;

Όχι θα κάτσει σπίτι να πίνει χαμομήλι, να φοβάται τον ιό και να ζηλεύει τους νεότερους.

Ο,τι φάμε, ό,τι πιούμε, κι ό,τι lickdown αρπάξουμε.

Δεν λέω να είμαστε ανεύθυνοι και μοχθηροί και να φταρνιζόμαστε πάνω στους άλλους, αλλά, ρε παιδιά, θα ξεχάσουμε και πώς να ζούμε σε λίγο;

Σαν εκείνους στην Αμερική -πού αλλού;- που πιστεύουν ότι ο τρόπος αντιμετώπισης των βιασμών είναι να υπάρχει γραπτό συμφωνητικό πριν οποιαδήποτε συνεύρεση.

Μωρό μου, έχω κάψες. Μπορείς να υπογράψεις εδώ κι εδώ, να βάλεις χαρτόσημο, σφραγίδα, και να έρθεις στο κρεβάτι;
Την αποτέτοια του και την υπογραφή του πρέπει να προσέχει κανείς πού την βάζει, να πώς βγαίνουν οι παροιμίες.

Lickdown γιατί χανόμαστε!

Να είσαι καλά,

Χρήστος

Υ.Γ.1 Στην αρχή σκέφτηκα ότι ο σκίουρος είναι άσχετος με το θέμα μας, αλλά μετά άλλαξα γνώμη. Μια χαρά σχετικός είναι. Το βλέπω παντού γύρω μου, όπως σίγουρα το βλέπει κι ο καθένας που μπορεί και θέλει να δει: για τα ζώα δεν υπάρχουν καραντίνες, ιοί, και τέτοιες αηδίες. Για τα ζώα -που κι αυτά έχουν αρρώστιες και χίλιους κινδύνους να αντιμετωπίσουν- υπάρχει μόνο ζωή, μόνο «εδώ και τώρα».

Υ.Γ.2 Όπως αναμενόταν, η φινλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτείνει τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό δεν ήταν έκπληξη. Αυτό που ήταν έκπληξη, όμως, ήταν το ότι θα δίνονται μάσκες δωρεάν σε όσους δεν μπορούν να τις αγοράσουν, έστω κι αν η χρήση είναι προαιρετική. Μάλιστα, δεν θα γίνεται κανενός είδους έλεγχος για το αν κανείς δικαιούται δωρεάν μάσκα ή όχι· απλά θα δίνονται σε όποιον τις ζητάει. Επίσης, σε ερώτηση αν υπήρξαν σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας, η απάντηση ήταν πως, αφενός μεν δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, κι αφετέρου, εκτιμήθηκε ότι η υποχρεωτική χρήση κι η επιβολή προστίμων θα μείωνε τη σωστή χρήση μάσκας, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης. Μετά από τόσο έντιμη στάση, μέχρι κι εγώ σκέφτομαι να φοράω. Περίεργο πράμα, ρε παιδί μου, οι πολίτες να συμπεριφέρονται υπεύθυνα αν ως κυβέρνηση δεν τους συμπεριφέρεσαι εσύ σαν χωροφύλακας.

(Φίλε Χρήστο, είσαι ένας από τους λόγους που είμαι περήφανος για τους αναγνώστες του μπλογκ. Εξαιρετικό το κείμενό σου. Πάμε φουλ για lickdown. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)...

Πιτσιρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: