30.8.20

Και τα παγουρίνο με τον μέσο όρο;...

Όλα κατ’ ευχήν του πάνε του Μάκη του Βορίδη. Δρομολογούνται τα πράγματα για την πλήρη κατίσχυση έναντι της «ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς» και την...
 
«στρατηγική ήττα» της, ενώ παράλληλα «πιάνει τους στόχους του» στο προσωπικό του project «άλωση εκ των έσω της Ν.Δ.».

Χαμηλοί τόνοι στα ελληνοτουρκικά και υψηλοί εκεί που πραγματικά στοχεύει, την Αριστερά. Ο αξιοσέβαστος πλέον υπουργός διακηρύττει ανενόχλητος τον γεμάτο μίσος εμφυλιοπολεμικού περιεχομένου λόγο του από τα κανάλια (Open).

«Αναγνωρίζουμε την αξία της θυσίας των ανθρώπων που πολέμησαν να μην βρεθεί η Ελλάδα στα κομμουνιστικά καθεστώτα. Αυτό δεν μπορεί να θεωρείται θέμα διαιρέσεως. Θα πρέπει να αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση την αξία αυτών που πολέμησαν στον Γράμμο και στο Βίτσι».

Με τις ευλογίες του εθνοσωτήριου Μωυσή του τρισμέγιστου βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή για να πατάξει τους κομμουνιστές που ήθελαν τη χώρα με τα κομμουνιστικά καθεστώτα, αλλά την έσωσαν οι χίτες, οι ταγματασφαλίτες και τα παιδιά του Εθνικού Στρατού κατασφάζοντάς τους.

Απλά, διχαστικά και ακροδεξιά υπερήφανα και... πίσω ολοταχώς μετά τις αντιδράσεις. Η κυβέρνηση εκ των υστέρων ξανασκέφτηκε τη συμμετοχή της στην εμφυλιοπολεμική εκδήλωση στον Γράμμο και στο Βίτσι εκθέτοντας τελικά τον «καναλοπρόβλητο» υπουργό.

Για τη Ν. Κεραμέως δεν πάνε καλά τα πράγματα. Μετά τις θερινές διακοπές, το υπουργείο Παιδείας, θέλοντας να παρουσιαστεί έτοιμο για το πρώτο κουδούνι εν μέσω πανδημίας, εφηύρε το επιχείρημα του «μέσου όρου» θέλοντας να «ξεγελάσει» τα νούμερα των μαθητών που αναγκαστικά θα συνωστιστούν στις τάξεις με το άνοιγμα των σχολείων.

Κατά μέσο όρο 17 οι μαθητές είπε η υπουργός κι ας είναι πάνω από 25 στις τάξεις των σχολείων της Αθήνας. Άραγε με αυτόν τον μέσο όρο θα μετρήσει και τα παγουρίνο ή θα αλλάξει ο αριθμός αφού πληρώνει ο «χορηγός»;

Βιάστηκε ο Τ. Θεοδωρικάκος να «αδειάσει» τη Ν. Κεραμέως και όλο το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζοντας τον Μητσοτάκη μεγαλοπρεπή και φιλάνθρωπο, ωστόσο οι δήμοι, στους οποίους πέταξε την μπάλα στην επιχείρηση διάσωσης, λένε σήμερα ότι δεν προλαβαίνουν. Καλό Νοέμβρη για τις μάσκες στα σχολεία.

Μετά ήρθε ο Πέτσας. Το ανεπαρκές κράτος δεν είχε πού να κρυφτεί και ανακάλυψε «κυρώσεις» εκεί που δεν έπρεπε. Αντί να τις ζητήσει από την Ε.Ε. για την Τουρκία, τις ζήτησε από τους μαθητές εξαντλώντας την αυστηρότητά του και με διοικητικά μέτρα για τη μάσκα.

Το παιχνίδι των εντυπώσεων μπορεί να είναι αποτελεσματικό για τα προσφιλή στη Ν.Δ. κανάλια, για την ελληνοτουρκική κρίση όμως δεν επαρκεί. Άλλες οι συνθήκες τώρα από το 2018 που δεν την ήθελαν την επέκταση στα 12 μίλια είπε σοβαρά ο Κουμουτσάκος (ΑΝΤ1). Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε και η ουσία μία. Πατριδοκαπηλία και χυδαία υποκρισία. Και τότε, και τώρα. Με τις υγείες μας...

Κατερίνα Μπρέγιαννη
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: