31.8.20

Νέα επιστολή Κούλογλου για την Τουλουπάκη...

Νέα επιστολή προς την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, ενημερώνοντας την για την...
 
εξέλιξη της διάρρηξης του σπιτιού της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής είχε αποστείλει στην Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα επιστολή ενημερώνοντας την για την υπόθεση της δίωξης της κυρίας Τουλουπάκη επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο Novartis όταν εκείνη ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Στην νέα του επιστολή, ο Στέλιος Κούλογλου γράφει ότι «η κυρία Τουλουπάκη στις δηλώσεις της μετά τη διάρρηξη ανέφερε ότι φοβάται για τη ζωή της». Η ίδια δήλωσε ότι «είναι πεπεισμένη ότι η διάρρηξη σχετίζεται με την εμπλοκή της στην υπόθεση Novartis».

Σημειωτέον, ότι το σπίτι της φυλασσόταν από την ελληνική αστυνομία, και σύμφωνα με όσα η ίδια είπε οι δράστες δεν ενδιαφέρθηκαν για αντικείμενα αξίας παρά μόνο για έγγραφα και τον υπολογιστή της.

Μετά την διάρρηξη της οικίας της κυρίας Τουλουπάκη «η Ένωση Εισαγγελέων ζήτησε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την προστασία των συναδέλφων τους, οι οποίοι χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους, και όπως σχολίασαν η προστασία τους είναι ανεπαρκής», συνεχίζει ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου εκφράζοντας προς την κ. Κοβέσι την απόλυτη «στήριξη του στο πολύ σημαντικό έργο της, καθώς κάθε μέρα βλέπουμε την μάχη κατά της διαφθοράς να γίνεται όλο και πιο σκληρή».

Ολόκληρη η επιστολή του Στ. Κούλογλου στην Λάουρα Κοβέσι:

Αξιότιμη Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα,

Μετά την προηγούμενη επιστολή μου, σχετικά με την υπόθεση της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς κυρίας Ελένης Τουλουπάκη, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ορισμένες πρόσφατες εξελίξεις.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, η ελληνική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το σπίτι της κυρίας Τουλουπάκη στην Αθήνα διερρήχθη το Σαββατοκύριακο. Το κτίριο βρισκόταν υπό αστυνομική προστασία. Σύμφωνα με την κυρία Τουλουπάκη, οι διαρρήκτες δεν έψαχναν πολύτιμα αντικείμενα αλλά έγγραφα. Ο σκληρός δίσκος της ήταν το μόνο αντικείμενο που είχε κλαπεί. Έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις ότι βλέπει τη διάρρηξη ως «μήνυμα προς όλους τους εισαγγελείς και τους δικαστές που αγωνίζονται κατά της διαφθοράς τα τελευταία χρόνια». Είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι η διάρρηξη είχε να κάνει με τις απειλές εναντίον της σχετικά με το σκάνδαλο Novartis και τώρα φοβάται τη ζωή της.

Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη αλληλογραφία μας, η κυρία Ελένη Τουλουπάκη διερευνά ένα φερόμενο σύστημα διαπλοκής που εμπλέκει την ελβετική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Novartis και πολλούς αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης και γιατρούς. Κατά πολλούς, αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα. Για την υπόθεση υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ των αρχών των ΗΠΑ και της Novartis, που συμφώνησε να πληρώσει 347 εκατομμύρια δολάρια για τις πρακτικές διαφθοράς που εφήρμοζε στην Ελλάδα.

Σε μια δήλωση ενάντια σε μια ξεκάθαρη στρατηγική εκφοβισμού με σκοπό τη σιωπή εκείνων που καταπολεμούν τη διαφθορά, η Ένωση Ελλήνων Εισαγγελέων ζήτησε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη επιπρόσθετη προστασία, μετά τη διάρρηξη στο διαμέρισμα της κυρίας Τουλουπάκη, χαρακτηρίζοντας την προστασία που λαμβάνουν μέχρι στιγμής ως ανεπαρκή.

Αγαπητή κυρία Κοβέσι,

Θα ήθελα για άλλη μια φορά να εκφράσω την υποστήριξή μου στον πολύ σημαντικό σας ρόλο, καθώς βλέπουμε ότι η μάχη ενάντια στη διαφθορά γίνεται ολοένα και πιο σκληρή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: