30.8.20

"Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει εξαιτίας των ανίκανων ηγετών του"...

Ακραίες απειλές Ερντογάν [βίντεο]...

Ρεσιτάλ προκλητικών δηλώσεων συνεχίζει να δίνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε ξανά στην...
Ελλάδα και τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα, ανήμερα της Γιορτής της Νίκης, εθνικής γιορτής των Τούρκων, είπε πως "Το βέλος έχει φύγει από το τόξο και σίγουρα θα βρει το στόχο του", ενώ δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον Ελλάδας και Γαλλίας.

Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του αναρωτήθηκε: "Αποδέχεται ο ελληνικός λαός ό,τι θα του συμβεί εξαιτίας των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του; Γνωρίζει ο γαλλικός λαός ότι θα πληρώσει το τίμημα λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών του;".

"Ως έθνος που αγωνίζεται καθημερινά εδώ και χιλιάδες χρόνια, γνωρίζουμε όλα αυτά τα γεγονότα. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη χώρα, με το αίμα των μαρτύρων. Σήμερα, είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα. Ό,τι κι αν κάνουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν υπάρχει εμπόδιο στα βήματα της Τουρκίας με τη βοήθεια του Αλλάχ. Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τις σπάνιες περιπτώσεις μη αποικιακού κράτους", συνέχισε το παραλήρημά του."Θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα έναντι εκείνων που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία" διεμήνυσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και απέφυγε να κατονομάσει του Έλληνες ως "εισβολείς".

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ σήμερα, με αφορμή την εθνική εορτή της Νίκης κατά των Ελλήνων το 1922, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι "η Τουρκία δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες".

Το μήνυμα

Νωρίτερα, σε μήνυμά του με αφορμή την εθνική γιορτή ανέφερε ότι: "Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι αυτοί που θέλουν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο και αυτοί που επιχείρησαν να εισβάλλουν στη χώρα πριν από ένα αιώνα είναι οι ίδιοι εισβολείς" σημείωσε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε, λέγοντας: "Ο λαός μας, όπως νίκησε στον απελευθερωτικό αγώνα παρά την φτώχεια και την έλλειψη δυνατοτήτων, έτσι και σήμερα δεν θα διστάσει επ’ ουδενί να κάνει να απογοητεύσει όσους έχουν φιλοδοξίες και προβαίνουν σε κινήσεις Σεβρών στη Γαλάζια Πατρίδα. Κανείς να μην αμφιβάλλει για τη βούλησή μας στο θέμα αυτό και την ακράδαντη πίστη μας στη νίκη. Με τις σκέψεις αυτές, τιμώ τη μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, του Αρχιστράτηγου της Μεγάλης Επίθεσης, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και των συνοπλιτών του. Εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύσει τις ψυχές όλων των μαρτύρων μας, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους εδώ και χίλια χρόνια για να προστατέψουν αυτή την πατρίδα, κι επίσης μία υγιή και γαλήνια ζωή στους βετεράνους μας. Χρόνια πολλά για την Εορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου".

Ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του ανέφερε επίσης ότι "ο απελευθερωτικός αγώνας που ξεκίνησε υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ Πασά στη Σαμψούντα το 1919 με την Μάχη του Αρχιστράτηγου πέτυχε μια βέβαιη και μόνιμη νίκη. Με τη νίκη της 30ης Αυγούστου διαμηνύθηκε για ακόμα μια φορά σε όλο τον κόσμο πως τα εδάφη αυτά είναι η αιώνια πατρίδα μας. Η νίκη αυτή δήλωσε την αναγέννηση από τις στάχτες του έθνους που ήθελαν να το θάψουν στην ιστορία, της ακμής του και της επανεμφάνισης του στη σκηνή της ιστορίας"...

Πηγή:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: