30.8.20

Η κυβέρνηση θα σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους...

Κριτική στις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, για το Ασφαλιστικό, ασκεί με ανακοίνωσή του την Κυριακή ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος συμπεραίνει ότι...
 
η κυβέρνηση σκοπεύει να σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους ενώ παράλληλα με σκωπτικό τρόπο αμφισβητεί ότι το κάνει για να ενισχύσει τη νέα γενιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει:

«Η δήλωση του κυρίου Πατέλη, εκτός από το ότι συμπυκνώνει την έννοια του κοινωνικού αυτοματισμού με έναν εκπληκτικό τρόπο κάνει και κάτι ακόμα:

Μας ενημερώνει κυνικά ότι θα σταματήσουν να δίνουν χρήματα στους ηλικιωμένους. Για το σκέλος που αναφέρει ότι «θα σταματήσουν να παίρνουν λεφτά από τους νέους» - δηλαδή ότι το κάνουν γιατί έχουν αναπτύξει ευαισθησίες για τους νέους - θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω τις αμφιβολίες μου. Νομίζω τις ίδιες αμφιβολίες έχει και οποίος παρακολουθεί τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ από την εκλογή της και μετά. 'Αλλωστε δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου τον τελευταίο χρόνο της κυβέρνησης της Ν.Δ. μια ιδιαίτερη μέριμνα" για τη νεολαία. Ούτε η ίδια θα την έχει παρατηρήσει εικάζω».

Τι είχε δηλώσει ο κ. Πατέλης

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αλέξης Πατέλης, περιγράφοντας το νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας, τόνισε πως είναι «αναγκαίο για την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό, ώστε να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους”. Επίσης αναγκαίες κρίνονται η μεγέθυνση των επιχειρήσεων, η μείωση των φόρων, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και η επανακατάρτιση των εργαζομένων»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: