13.8.20

Τέλη Αυγούστου θα έρθει ο λογαριασμός...

Η εικόνα ίσως περιέχει: ‎ένα ή περισσότερα άτομα, ‎κείμενο που λέει "‎ט nolnd 99 ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΚΑ'Ί ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ‎"‎‎ Τον Μάρτιο η Φλώριδα έμεινε ανοικτή, παρά την έξαρση του COVID19 στην Αμερική. Ο κυβερνήτης της πολιτείας είναι και οπαδός του Τραμπ, και ως γνωστός για τον Τραμπ ο κορονοϊός ήταν μια συνωμοσία των Δημοκρατικών για να καταστρέψει την οικονομία για να αποτρέψει την επανεκλογή του.

Στο...
παραδοσιακό Spring Break η Φλώριδα γέμισε κόσμο, χωρίς social distancing ή άλλα μέτρα πρόληψης. Τα μπαρ ήσαν ασφικτικά γεμάτα, με θαμώνες έναν πάνω στον άλλο. Στις δύο φωτογραφίες φαίνονται "φωτισμένα" τα ίχνη των κινητών των χρηστών που ήσαν διακοπές στη Φλώριδα. Και μετά φαίνεται που ταξίδεψαν στην Αμερική. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "CNN BUSINESS. Tectonix GEO/X-Mode Heatmap"
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Toronto -United States 10 New York Chihuahua Houston o Mexico Gulf of Mexico Bahamas"

Η Αμερική σήμερα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και φυσικά τον μεγαλύτερο αριθμό ΝΕΚΡΩΝ.

Ν Ε Κ Ρ Ω Ν.

Πάνω από 160.000 Αμερικανοί πέθαναν από τον COVID. Διαβάζω σήμερα στους New York Times, πως το πιθανό νούμερο είναι μάλλον 200.000 ΝΕΚΡΟΙ Αμερικανοί, από τον COVID.

Αλλά γιατί το λέω αυτό;
Διότι, όπως έχω γράψει πολλές φορές, εμείς ως Έλληνες θυμόμαστε κάτι ομάδες μας που κέρδιζαν μέχρι το 80' και τότε έτρωγαν 5 γκολ.

Και κανείς δεν ξέρει αν είμαστε ΚΑΝ στο 80'. Μήπως είμαστε στο 50';

Κλειστοί χώροι χωρίς μάσκες, ή κοροϊδία με κάτι "ασπίδες" πλαστικές. Ανοιχτοί χώροι διασκέδασης με τον κόσμο τον ένα πάνω στον άλλο. ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά ότι ο ιος προτιμάει ή μισεί κάποια χώρα. Το μόνο που έχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα, χωρίς καμία εξαίρεση, είναι πως η απερισκεψία πληρώνεται πολύ ακριβά.

ΤΕΛΗ Αυγούστου θα έρθει ο λογαριασμός. Δεν ξέρω αν είναι νωρίς, αν υπάρχει χρόνος. Ή αν είναι ήδη αργά.

Stratos Safioleas (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: