21.8.20

Μαρτύριο και μετά θάνατον!...

Μαρτύριο και μετά θάνατον!H αναλγησία και η αδιαφορία των κρατικών φορέων, οι αγκυλώσεις μιας παράλογης γραφειοκρατίας που ταπεινώνει και συνθλίβει τον πολίτη ακόμη και στις πιο ιερές στιγμές όπως αυτή του θανάτου, βρίσκουν την...
απόλυτη έκφρασή τους στα περιστατικά που καταγγέλλονται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάρχουν δύο νεκροί, ο ένας από το περασμένο Σάββατο και ο άλλος από τη Δευτέρα, οι οποίοι παρέμεναν μέχρι χθες άθαφτοι επειδή δεν τους είχε γίνει τεστ κορονοϊού.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως και οι δύο περιπτώσεις ήταν ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Κατέληξαν όμως χωρίς να έχει γίνει το απαραίτητο τεστ. Ετσι οι συγγενείς περίμεναν σχεδόν μία εβδομάδα τις δέουσες ενέργειες γιατί στην περίπτωση των κρουσμάτων κορονοϊού ακολουθείται διαφορετικό πρωτόκολλο ταφής. 

Για το τραγικό αυτό περιστατικό απανθρωπιάς δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού. Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου κατέληξε άλλος ένας άντρας από κορονοϊό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, είχε βγει από τη ΜΕΘ την Τρίτη, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο υποτροπίασε αιφνίδια και κατέληξε χθες το βράδυ.

Μπορεί να επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που έπαψε για μερικές μέρες να δέχεται περιστατικά κορονοϊού, τα προβλήματα όμως παραμένουν. 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επανέρχεται στην αναγκαιότητα συχνών τεστ στο υγειονομικό προσωπικό και βελτίωσης των μέσων ατομικής προστασίας.
Παράλληλα καταγγέλλει ότι η Α' Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονται περιστατικά κορονοϊού, λόγω του ότι 35 εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα καλύπτεται με ελλιπέστατο προσωπικό άλλων τμημάτων, μεγάλο μέρος του οποίου είναι έκτακτοι που σε λίγο απολύονται λόγω λήξης των συμβάσεών τους.

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπως γράψαμε χθες, ένας υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ προληπτικά τέθηκαν σε καραντίνα άλλοι έξι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του. 

Παρά το αίτημα των εργαζομένων να γίνει απολύμανση όλων των χώρων και τεστ ανίχνευσης σε όλους, τελικά θα γίνει… μερική απολύμανση στα γραφεία που εργάζονταν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Υστερα από 6 θανάτους σε οίκο ευγηρίας μόνο στη Θεσσαλονίκη και άλλους δεκάδες τροφίμους οίκων ευγηρίας ασθενείς με κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι... σύντομα θα εφαρμοστεί νέο υγειονομικό πρωτόκολλο στα γηροκομεία.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Αγγελος Βάσσιος, παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού αυτή τη φορά στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.


Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, που είχε παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντιάς από τις 13 Αυγούστου. Αρχικά εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο γηροκομείο 36 κρούσματα, τα οποία στη συνέχεια έφτασαν τα 42, ενώ έξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους...


Δεν υπάρχουν σχόλια: