29.8.20

Μετέφεραν επιβεβαιωμένο κρούσμα μαζί με ύποπτα στο ίδιο ασθενοφόρο...

Μετέφεραν επιβεβαιωμένο κρούσμα μαζί με ύποπτα στο ίδιο ασθενοφόρο

Σε μια ακατανόητη όσο και επικίνδυνη ενέργεια ικανή να θέσει σε επιπλέον κίνδυνο τη δημόσια υγεία, στον ήδη επιβαρυμένο πληθυσμό της ΒΙΑΛ προέβη πλήρωμα του ΕΚΑΒ στη Χίο.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο γιατρός από τα...
ιατρεία της Περιφέρειας, που λειτουργούν εκεί, κάλεσε το ασθενοφόρο να παραλάβει από το ΚΥΤ και ειδικότερα τον χώρο καραντίνας των ιατρείων, επιβεβαιωμένο ασθενή με Covid-19 ώστε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μιας και ο τελευταίος παρουσίασε επιδείνωση της υγείας του με συμπτώματα πνευμονίας.

Όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο ΚΥΤ, ο ίδιος γιατρός ζήτησε την μεταφορά δύο ακόμα ατόμων μιας και είχαν παρουσιάσει υψηλό πυρετό. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν διαγνωστεί ακόμα ως φορείς κορονοϊού, ωστόσο βρίσκονταν προληπτικά σε καραντίνα λόγω επαφών, που είχαν με διαπιστωμένο κρούσμα το προηγούμενο διάστημα.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τότε, προφανώς για λόγους οικονομίας χρόνου, επέλεξε να τους μεταφέρουν και τους τρεις ταυτόχρονα με το ίδιο δρομολόγιο, βάζοντας τους όλους μαζί στο θάλαμο του ασθενοφόρου και εκθέτοντας τους έτσι στο ενδεχόμενο μόλυνσης από τον ιό, ακόμα και στη περίπτωση που ο πυρετός προέρχονταν από διαφορετική αιτία.

Το γεγονός σύμφωνα με πληροφορία δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν της μεταφοράς και οι οποίοι φρόντισαν να το καταγράψουν.

Θυμίζουμε ότι ήδη στη ΒΙΑΛ που ασφυκτιά υπό το βάρος 3.500 ανθρώπων έχουν διαπιστωθεί πέντε κρούσματα κορονοϊού, ενώ ακόμα τριάντα άνθρωποι βρίσκονται υπό καθεστώς καραντίνας που σύμφωνα με μαρτυρία εργαζόμενου δεν τηρείται αυστηρά αφού η φύλαξη τους είναι ελλιπής. 


Γιώργος Παγούδης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: