3.8.20

Παραδοχή Πλακιωτάκη...


...για την αιφνίδια αύξηση της πληρότητας στα πλοία...

Όλα για τον τουρισμό φαίνεται πως είναι το κεντρικό μότο της κυβέρνησης, παρά τη νέα έξαρση κορονοϊού, με τον υπουργό Ναυτιλίας να επιχειρεί να...
δικαιολογήσει την απόφαση για αύξηση πληρότητας στα πλοία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η αύξηση που ανακοινώθηκε ήταν επιβεβλημένη για να καλυφθούν οι ανάγκες ζήτησης για την τουριστική περίοδο, ενώ υποστήριξε ότι δεν… πρόκειται για χαλάρωση μέτρων.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι έλεγχοι θα είναι ακόμη πιο εκτεταμένοι κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση, ενώ δεν παρέλειψε να πετάξει ξανά το μπαλάκι των ευθυνών στους πολίτες επισημαίνοντας ότι η τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό πρέπει να γίνει «δεύτερη φύση για όλους».


Άφησε, τέλος, ανοιχτό παραθυράκι για νέα αύξηση πληρότητας, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές αυτές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών.

Βέβαια, για την πρόσφατη απόφαση, οι εισηγήσεις των ειδικών πήγαν περίπατο, καθώς, όπως είχε ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Τουρισμού, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε ταχθεί αρνητικά στο ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας στα πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: