2.8.20

Τι ζητά ο Ερντογάν από τον Μητσοτάκη και τον Αναστασιάδη...


Όποιος υποτιμά τον Ταγίπ Ερντογάν το πληρώνει. Αλλά, για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, δεν είναι άτρωτος. Βρίσκει και κάνει…

Στην Κύπρο γνωρίζει ότι...
δεν θα βρει και μεγάλη αντίσταση. Στο νησί μπορούν να αμυνθούν στις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις για αρκετό καιρό, αν και δεν διαθέτει ναυτικό και αεροπορία. Τόσα χρόνια τα χρήματα που μάζευε το κράτος από τους πολίτες, χάνονταν στο …γάμο του (κάθε) Καραγκιόζη. Κατώτεροι των περιστάσεων όλοι οι πολιτικοί. Το σύνθημας τους ήταν η άτακτη υποχώρηση και ο …«πικρός συμβιβασμός». Κατά τα άλλα θαυμάζουν τους λαούς που αντιστέκονται! Και βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται. Αλλά την κατοχή την συνήθισαν!


Η Ελλάδα απέδειξε στον Έβρο ότι μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικά. Στο Καστελόριζο, πρόσφατα, οι Ένοπλες Δυνάμεις προβλημάτισαν τους Τούρκους. Ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη Λευκωσία υποψιάζονται ότι το παιχνίδι είναι σικέ. Ο συνάδελφος Κώστας Βενιζέλος το χαρακτηρίζει «σημαδεμένη τράπουλα». Σίγουρα γνωρίζει περισσότερα από αυτά που γράφει ως συνετός δημοσιογράφος.

Οι Έλληνες της Κύπρου, επειδή γνωρίζουν καλύτερα τους Τούρκους, δικαιολογημένα ανησυχούν. Έχουν βιώσει το διάλογο, όπως τον εννοεί η Άγκυρα για να οδηγεί τα πράγματα πάντα σε αδιέξοδο, αν δεν μπορεί να κερδίσει στο τραπέζι όσα σχεδιάζει.
Όσες φορές δεν υποκύπτουν οι πρόεδροι της Κύπρου, φεύγουν από τις συνομιλίες και καταφέρνουν να επιρρίπτουν τις ευθύνες στη Λευκωσία. Το ίδιο κόλπο θα επιχειρήσουν και με την Αθήνα, με τον ελληνοτουρκικό διάλογο που επέβαλε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: