6.8.20

Η «Θάλεια» έριξε 9.900 κεραυνούς στη Βορειοδυτική Ελλάδα...

Με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έρχεται η «Θάλεια» Δρόμοι και επιχειρήσεις πλημμύρισαν...
9.900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην...
Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στην Κέρκυρα. Κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό του νησιού του Ιονίου καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.
meteo.gr




Δρόμοι και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επεμβαίνει για την απομάκρυνση δέντρων και την άντληση υδάτων.

Σοβάδες έπεσαν στο Λιστόν αλλά και στη Σπηλιά, ενώ δέντρο έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα πίσω από το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Χειμωνιάτικο» ήταν το σκηνικό και στην Κοζάνη, καθώς σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή, σαρώνοντας τον δρόμο Κοζάνη-Σερβίων, κοντά στον Βαθύλακκο.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία συνιστά στους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τόσο των ίδιων, όσο και των περιουσιών τους.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ ενόψει της κακοκαιρίας «Θάλεια», θα επηρεαστούν σήμερα Πέμπτη, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: