28.8.19

Φταίει ο Χατζηπετρής;...


Πρώτα... έσκασε ανακοίνωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού για να υπενθυμίσει ότι δεν έχει καμιά δουλειά με τις VARβαρότητες της πρεμιέρας στη...
Super League 1:

«Η πολιτεία χρηματοδότησε με περισσότερα από 10 εκατομμύρια τις υποδομές για την εγκατάσταση του VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, στη λειτουργία του VAR, η πολιτεία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανάμειξη. Η σωστή λειτουργία του αφορά αποκλειστικά και μόνο στα ποδοσφαιρικά όργανα. Είναι αυστηρά εσωτερική τους υπόθεση: των πρωτοκόλλων FIFA/UEFA, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ».

Και χθες... πλάκωσαν και οι διαρροές από τη διοργανώτρια αρχή, για να «νίψει τας χείρας της»:

«Η Super League 1 εκφράζει την έντονη ενόχλησή της για το γεγονός ότι η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για την τεχνική υποδομή και διάθεση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του VAR (σ.σ. δεν πρόκειται για την εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων), δεν ενημέρωσε ποτέ τη Super League για το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή της επαρκή αριθμό οχημάτων για τις ανάγκες του VAR. Η SL 1 παρά το ότι είναι απολύτως σαφές ότι δεν έχει καμία ευθύνη για λειτουργία του VAR, θέλοντας να διευκολύνει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της την εφαρμογή του VAR από την 1η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος, προέβη σε αλλαγές του προγράμματος των αγώνων, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη των ομάδων.

H Διοργανώτρια Αρχή, από την πρώτη στιγμή, παρά το ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την εφαρμογή του VAR, στάθηκε αρωγός στο πλαίσιο της διοργάνωσης των αγώνων του Πρωταθλήματος και ως εκ τούτου έχει την αυτονόητη απαίτηση να επιδεικνύεται ανάλογος σεβασμός προς αυτήν, τις ομάδες και τους φιλάθλους, με εκείνον που επιδεικνύει η ίδια προς όλους όσοι έχουν σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και το Πρωτάθλημα».

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, οπότε και η συνδρομητική πλατφόρμα έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

«Για τη λειτουργία του VAR και σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (FIFA/ΕΠΟ), το τηλεοπτικό σήμα, από όλες τις κάμερες, μεταδίδεται χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από τη Nova στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του VAR. Επιπλέον στη διάθεση της ομάδας του VAR βρίσκεται και η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όπως την βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές. Στο σημείο αυτό τελειώνει και η εμπλοκή της Nova.

Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες για καταλογισμό οποιασδήποτε πιθανής παράβασης (off side, πέναλτι, κ.τ.λ.) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των αρμοδίων της διαιτησίας, χωρίς οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova.

Ως εκ τούτου οποιαδήποτε ανάμειξη της Nova σε κριτικές για τη λειτουργία του VAR και τις διαιτητικές αποφάσεις είναι εκ του πονηρού και η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της για την προάσπιση της εταιρικής της αξίας και φήμης».

Κι αναρωτιέται ο κάθε οπαδός και δεν ξέρει πού να ψάξει να βρει το δίκιο του. Κι αναρωτιέται -και ψάχνεται- ο Έλληνας φορολογούμενος που του φόρτωσαν 15 εκατομμύρια ευρώ (σε βάθος τριετίας) για να έχουμε VAR στις εγχώριες σαλονοαλάνες. Κι αναρωτιούνται όλοι ποιος φταίει και... φταίχτη δεν βρίσκουν.

Κάποιοι ψέλλισαν ότι ήταν πρεμιέρα και θα στρώσει το πράμα. Λες;...

Γιώργος Μανετάκης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: