31.8.19

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ...

Τι αποφασίστηκε για το προσφυγικό...

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 του Σαββάτου η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με...
αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκτός από τα μέτρα ενίσχυσης των συνόρων τα οποία εξετάσθηκαν, αποφασίσθηκε ακόμη 1.500 αιτούντες άσυλο, από ευάλωτες ομάδες, να μεταφερθούν από τις δομές της Μυτιλήνης σε ανενεργά στρατόπεδα και στη συνέχεια να διαμοιραστούν σε υπάρχουσες, αλλά πιθανότατα και σε νέες δομές.

Την Πέμπτη, πάντως, στη Μυτιλήνη, ξύπνησαν μνήμες 2015, όταν 13 βάρκες με μετανάστες έφτασαν ταυτόχρονα στην παραλία της Σκάλας Συκαμιάς, από την απέναντι μικρασιατική τουρκική ακτή του Μπεχράμ Καλέ. Οι δυνάμεις της Frontex που επιχειρούσαν στην περιοχή, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στη διαδικασία περισυλλογής τόσων ανθρώπων ταυτόχρονα από τη θάλασσα και δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών.

Συνολικά στην ακτή αποβιβάσθηκαν 547 άτομα, 177 άνδρες, 124 γυναίκες και 246 παιδιά. Από αυτούς, οι 193 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και οι υπόλοιποι παρέμειναν στον καταυλισμό της Ύπατης Αρμοστείας στη Συκαμιά, το λεγόμενο «stage 2» με προοπτική να μεταφερθούν στη Μόρια προκειμένου να καταγραφούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: