31.8.19

Ξεχνάει εύκολα ο Μητσοτάκης...


Κι ο Χαρίτσης (του) υπενθυμίζει...
Με αφορμή τις μειώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος έγραψε στο Twitter πως η μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών είναι...
«κεντρική δέσμευση» για την κυβέρνηση της ΝΔ την οποία «υλοποιούμε χωρίς καμία καθυστέρηση».

Στον Μητσοτάκη απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ «ήδη από τα τέλη του 2018». Σημείωσε επίσης ότι «η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες».

Ολοκληρη η δήλωση

Ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογεί σήμερα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την είχε ψηφίσει ήδη από τα τέλη του 2018. Τότε η ΝΔ  χαρακτήριζε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης "παροχολογία" και "δημοσιονομικό εκτροχιασμό". 

Η μόνη σπουδή του κ. Μητσοτάκη ήταν να προβλέψει μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες, ακόμα και άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και για να κάνει αυτές τις μειώσεις στους μεγαλοϊδιοκτήτες, η ΝΔ αρνήθηκε στη Βουλή να υπερψηφίσει δύο τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες προέβλεπαν πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών και μεγαλύτερες μειώσεις σε περιουσίες έως 500.000 ευρώ.

Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε πανηγυρισμούς, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σκεφτεί κάποιον τρόπο ώστε να γίνουν εφικτές το επόμενο διάστημα  οι ελαφρύνσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται. Μετά την αδυναμία του να προχωρήσει σε μείωση πλεονασμάτων, όπως είχε υποσχεθεί, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον λογαριασμό των επιλογών του θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: