31.8.19

Επιστροφή 86 υπάλληλων...

...στα τμήματα απονομής συντάξεων

Ογδόντα έξι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που είχαν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, επιστρέφουν - κατόπιν εντολής του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση - στα τμήματα απονομής συντάξεων με στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών εκκαθάρισης και απόδοσης.

Σύμφωνα με...
τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου η επιστροφή του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο «είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους εξαιτίας της αδιαφορίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας», θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των υποστελεχωμένων τμημάτων απονομής συντάξεων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, «οι 86 υπάλληλοι που θα επιστρέψουν στο κύριο αντικείμενο τους θα προστεθούν στους 502 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ (ποσοστιαία αύξηση άνω του 17%) και τα συνολικά 588 στελέχη των τμημάτων απονομής συντάξεων θα διατεθούν στο κρίσιμο πεδίο της εκκαθάρισης και απόδοσης των 470.000 εκκρεμών συντάξεων-υποθέσεων, μία 'ανοικτή πληγή' της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία αδιαφορούσε και έκρυβε κάτω από το χαλί λέγοντας συστηματικά ψέματα στους πολίτες» δήλωσε ο κ. Βρούτσης τονίζοντας: «Αισθανόμαστε την ευθύνη και το καθήκον μας μπροστά στην τραγική εικόνα των εκατοντάδων χιλιάδων απομάχων του εργασιακού βίου που δίκαια και απεγνωσμένα ζητούν να λάβουν την σύνταξή τους».

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις που εν τέλει θα οδηγήσουν στην μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στην χώρα, της ψηφιακής σύνταξης μέσα από το πληροφοριακό σύστημα 'ΑΤΛΑΣ'»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: