28.8.19

«Ξεχασιάρης» ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού...


Το Ινστιτούτο Μελετών Δικαίου και Πολιτικής Ανταγωνισμού (ΙΜΕΔΙΠΑ), το οποίο είχε συστήσει ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννης Λιανός, πραγματοποίησε συνέδριο τον Ιούνιο του...
2018, με χορηγίες από επιχειρήσεις και ιδιωτικούς φορείς, αν και εκείνος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε δηλώσει ότι το ΙΜΕΔΠΑ έχει κλείσει από το 2017.

Την επισήμανση έκαναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Τον Νοέμβριο του 2018 η UCL φαίνεται να χρηματοδοτεί συνεδρίαση του ΙΜΕΔΙΠΑ, ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος. «Υπήρξαν χορηγίες από συγκεκριμένες εταιρείες που θα είναι αντικείμενο εξέτασης, αλλά και νομικές εταιρείες, οι οποίες, ενδεχομένως, είναι συνεργάτες της Επιτροπής ή αντίδικοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού» είπε ο Β. Κεγκέρογλου.

Ο Γ. Λιανός παραδέχτηκε ότι τα συνέδρια «χρηματοδοτούνται σχεδόν από τους ίδιους σπόνσορες, μια και είναι πολύ μικρή η ελληνική αγορά», και υποστήριξε ότι μπήκε το όνομα του ΙΜΕΔΙΠΑ επειδή το γνώριζε ο κόσμος.

Ο Γ. Κατρούγκαλος επέμεινε να ρωτάει αν το 2018 λειτουργούσε το ΙΜΕΔΙΠΑ. «Δεν λειτουργούσε. Ήταν απλώς και μόνο για λόγους μάρκετινγκ του συνεδρίου, για να μπορέσει ο κόσμος να ξέρει ότι αυτή είναι η συνέχεια του συνεδρίου αυτού που γινόταν και έγινε από το UCL και το Queen Mary», απάντησε ο Γ. Λιανός...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: