14.10.18

Οι πρώτοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι...


Μία μέρα μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στηριχθούν στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, και η Νέα Δημοκρατία άφησε...
χθες, να διαρρεύσουν τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα έχουν τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας.

Στην περιφέρεια Αττικής, όπως αναμενόταν, το χρίσμα λαμβάνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Επιβεβαιώνεται έτσι το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» και του Στέργιου Ζιαμπάκα (21.09.2018), σύμφωνα με το οποίο ενδεχόμενη υποψηφιότητα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, για την περιφέρεια Αττικής αδυνάτιζε, μετά την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τελικά τη σχετική πρόταση στον κ. Πατούλη, για τον οποίο δεν αποτέλεσε εμπόδιο η δική του δικαστική εκκρεμότητα για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Αττικής επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο ίδιος ο κ. Πατούλης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Πατούλης είχε αρχικά, με συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» (21.07.2018), δηλώσει «παρών» στην κούρσα για τον Δήμο της Αθήνας, αλλά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και επισήμως πλέον δεν θα είναι αντίπαλος του νυν περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μπακογιάννης μπορεί να μην έχει ακόμα δημοσίως ανακοινώσει ρητά την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων, αλλά πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι διαθέτει το χρίσμα της Πειραιώς.

Ετσι στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κ. Μπακογιάννης, η Ν.Δ. θα στηρίξει τον 34χρονο αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανό.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, τη στήριξη της Πειραιώς θα έχει ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ενώ στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηριχθεί ο 38χρονος περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Οσο για υποψηφίους της Ν.Δ. σε άλλες περιφέρειες, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε προ ημερών κατά την προεκλογική του περιοδεία στην Αρτα και την Πρέβεζα ότι το κόμμα του θα στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, καθώς και «όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές».

Θα στηρίξει δηλαδή ακόμα τους: Απόστολο Τζιτζικώστα (Κεντρικής Μακεδονίας), Κώστα Αγοραστό (Θεσσαλίας), Χριστιάνα Καλογήρου (Βορείου Αιγαίου), Γιώργο Χατζημάρκο (Νοτίου Αιγαίου) και Χρήστο Μέτιο (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Γιάννης Μπασκάκης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: