27.10.18

«Ο Χίτλερ ήταν το ιδανικό τζάνκι για τους Γερμανούς»...














Ο Χίτλερ έκανε 3.000 ενέσεις ναρκωτικών κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος άντε να κάνει 30 απλές ενέσεις στη ζωή του όλη! Ήταν...
εθισμένος στα ναρκωτικά και τη βία.

«Είστε όλοι τρελοί οι Ελληνες. Και οι Γερμανοί είναι. Διαφορετικά όμως. Πιο... παράλογα τρελοί. Προσωπικά, δεν μπορώ πλέον ούτε να συνυπάρξω καλά καλά με τη ράτσα μου. Σκέφτομαι σοβαρά να φύγω για πάντα από τη Γερμανία». Κάπως έτσι μας συστήθηκε ο Γερμανός Νόρμαν Ολερ.

Γνωστός δημοσιογράφος (ήταν ο τελευταίος Ευρωπαίος στον οποίο έδωσε συνέντευξη ο Γιάσερ Αραφάτ πριν από τον θάνατό του), έγινε ακόμα πιο γνωστός ως συγγραφέας, αρχικά μυθιστορημάτων. «Το πρώτο μου μυθιστόρημα το... εξέδωσα μόνος μου μέσω διαδικτύου» μας λέει. «Ηταν μέσα του ’90, ήμουν 25 ετών στη Νέα Υόρκη και ήταν το πρώτο μυθιστόρημα που βγήκε στο διαδίκτυο!».

Ο Νόρμαν Ολερ βρέθηκε στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Υπερδιέγερση: τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» (εκδόσεις «Μεταίχμιο»), στο πλαίσιο του Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Πρόκειται για μια ιστορική έρευνα την οποία διεξήγαγε ο ίδιος για έξι χρόνια και αποδεικνύει πως το Τρίτο Ράιχ ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένο στα ναρκωτικά. «Οσα έκαναν οι ναζί ήταν μια φάση τρέλας που κράτησε 12 χρόνια, κατά την οποία άντρες τρόμαζαν από την πραγματικότητα, προσπαθούσαν να ξεφύγουν από αυτήν όσο περισσότερο μπορούσαν, και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο έκαναν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες» γράφει στο βιβλίο του.



Τον ρωτάμε αν είναι το τελικό μήνυμα που ήθελε να βγάλει μέσα από αυτό, για να λάβουμε την απάντηση: «Ναι, αυτό είναι. Και σε σας τους Ελληνες ειδικά, λέω πως λυπάμαι βαθιά. Για όσα σας έκαναν οι Γερμανοί και για όσα σας κάνουν ακόμη».

Η Bayer εξαγόρασε πρόσφατα τη Μονσάντο, τον κολοσσό των μεταλλαγμένων, που εντάχθηκε στο στρατοβιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ με την παραγωγή του agent orange, της χημικής ουσίας με την οποία οι Αμερικανοί αποψίλωναν τα δάση του Βιετνάμ στον πόλεμο τότε. Προσωπικά, δεν βρίσκω τυχαίες αυτές τις «συνδέσεις»: ναρκωτικά-τροφή-γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί-φάρμακα-πόλεμος

Για το στράτευμα, οι ναζί δημιούργησαν τις μεθαμφεταμίνες - ένα χαπάκι που μπορούσε να σε κρατήσει ξύπνιο για μέρες. Το Pervitin δημιουργήθηκε το 1938 και έγινε μεγάλη επιτυχία. Γιατί τα έκανε όλα πιο... εύκολα. Δεν σκεφτόσουν - το μυαλό σου γινόταν σούπα. Απλά έκανες. Ο,τι σου έλεγαν το έκανες, χωρίς δεύτερη σκέψη

Εμείς οι Γερμανοί εκμεταλλευόμαστε μια άσχημη δική σας κατάσταση που εμείς δημιουργήσαμε προς όφελός μας. Δεν είναι φασιστικό αυτό; Προσωπικά, ζητώ συγγνώμη για όλα αυτά που σας κάναμε από το ’40 έως και σήμερα

Συνέντευξη

• Τι νέο καταλάβατε για τους ναζί μέσα από τις έρευνές σας;

Οι ναζί ήταν ένα παράλογο κίνημα. Μια κίνηση προς την τρέλα, που απευθυνόταν στην αδυναμία του ανθρώπινου είδους να αποδεχθεί το διαφορετικό, το άλλο, το ανοίκειο. Φοβισμένοι άνθρωποι, εξαιτίας του φόβου τους, φόβιζαν άλλους ανθρώπους. Αυτό ήταν οι ναζί και όσοι τους υποστήριξαν.

Ο Χίτλερ δεν ήταν ούτε τρελός ούτε ευφυής. Χρησιμοποίησε την οικονομική κρίση, χρησιμοποίησε ακόμα και τον όρο «εθνικοσοσιαλισμός», που μόνο σοσιαλισμός δεν ήταν, για να πείσει. Και έπεισε εκατομμύρια. Ηταν το ιδανικό τζάνκι για τους Γερμανούς. Εκανε 3.000 ενέσεις ναρκωτικών κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος άντε να κάνει 30 απλές ενέσεις στη ζωή του όλη! Ηταν εθισμένος στα ναρκωτικά και τη βία. Φυσικά, αυτό δεν το «πλήρωσε» μόνο ο ίδιος με το τέλος του, αλλά και εκατομμύρια αθώων. Ηταν όλο μια τρέλα.

• Αν ο Β΄ Π.Π. ήταν ένας παραλογισμός εκ μέρους των ναζί, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι σήμερα, και στη Γερμανία και παντού, οι ακροδεξιοί αυξάνουν τη δυναμική τους;

Με τρελαίνει, γιατί πρόκειται για τον ίδιο παραλογισμό. Ολη αυτή η δυναμική, που λέτε, βασίζεται και πάλι σε έναν παράλογο τρόμο: οι άνθρωποι φοβούνται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αν και οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν δημιουργούν ποτέ πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά δεν τους θέλουν. Ετσι, χωρίς λόγο. Ετσι, επειδή απλά έτσι θέλουν. Είναι λογική αυτή; Εγωισμός είναι. Ολο αυτό το θεωρώ εξαιρετικά απογοητευτικό, αν όχι τραγικά επικίνδυνο.

• Οπότε, εκτός από ιστορικό, είναι και πολιτικό το βιβλίο σας;

Φυσικά. Είναι ένα αντιφασιστικό βιβλίο, ξεκάθαρα κατά κάθε μορφής ναζισμού/φασισμού, το οποίο αποδεικνύει μέσα από στοιχεία τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τέτοιες συμπεριφορές, κατ’ αναλογία με το τι συνέβαινε τότε. Φυσικά, είναι δοσμένο με μια πιο λογοτεχνική γραφή, ωστόσο και η λογοτεχνία είναι πολιτική.

Νόρα Ράλλη

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: