10.10.18

Αποκαλύπτεται η εμμονή της Ν.Δ....

Ξεδιπλώθηκε ακόμη μία φορά, χθες, στη Βουλή η εμμονή της Νέας Δημοκρατίας με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Αφορμή, η τροπολογία που επεκτείνει για έναν ακόμη χρόνο την...
ισχύ της διάταξης για τις αποφυλακίσεις.

Μολονότι παρόμοιες διατάξεις επανέρχονται σε διάφορες μορφές εδώ και δεκαετίες, μολονότι ήδη επί υπουργίας Σταύρου Κοντονή αυστηροποιήθηκε περαιτέρω η διάταξη για σωρεία κακουργημάτων, μολονότι μετά τη διαπίστωση λειτουργίας κυκλωμάτων παροχής πλαστών πιστοποιητικών ο νέος υπουργός, Μιχάλης Καλογήρου, έθεσε νέους όρους ελέγχων και άμεσης διακοπής παρόμοιων αποφυλακίσεων, η Ν.Δ. επιμένει στην κατάργηση του νόμου.

Για το γεγονός ότι κάποιοι έσπευσαν με απάτη και χορηγώντας πλαστά πιστοποιητικά να εκμεταλλευτούν έναν νόμο με στόχο το κέρδος ή άλλα συμφέροντα, δεν φταίει βέβαια ο νόμος, αλλά όσοι τον εκμεταλλεύονται.

Χθες, όμως, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή έγινε απολύτως ορατή η μοναδική επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι ο νόμος θα καταργηθεί επί Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά οι ευεργετικές διατάξεις για τους αναπήρους, τους ανηλίκους, τους υπερήλικες και τους εξαρτημένους θα παραμείνουν! Μα ολόκληρος ο Νόμος Παρασκευόπουλου, στο σύνολό του, αφορά ακριβώς αυτές τις ευεργετικές διατάξεις για τους ευάλωτους κρατουμένους.

Η μοναδική επομένως αγωνία της Ν.Δ., που εξέφρασε καθαρά ο εκπρόσωπός της, είναι η διάταξη για την κατάργηση φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ. Φυλακές που θα προορίζονται για όσα αδικήματα (!) κρίνει ο εκάστοτε υπουργός ως τα πλέον επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια! Αυτοί ακριβώς οι κρατούμενοι θα απομονώνονται αορίστως και θα στερούνται όλες τις ευεργετικές διατάξεις που περιέχει ο Σωφρονιστικός Κώδικας.

Στην ελληνική εκδοχή τους, του 2014, οι φυλακές τύπου Γ αφορούσαν πρωτίστως όσους έχουν καταδικαστεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αντιτρομοκρατικού Νόμου 187 Α, ανεξαρτήτως αδικήματος και συμπεριφοράς κρατουμένου.

Οσο για τις αντίστοιχες φυλακές που λειτουργούν σε άλλες χώρες, στις οποίες και αναφέρθηκε ο κ. Καραγκούνης, καλό είναι να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως μέτρηση ούτε καν ο παραμικρός συσχετισμός της λειτουργίας τους με τη μείωση του εγκλήματος. Τα βαριά κατά συρροήν εγκλήματα και οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες αυτές δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: