22.10.18

Ξεκίνησε η περιβόητη δίκη των Σκουριών...

Σήμερα (Δευτέρα) ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για την εμπρηστική επίθεση από αγνώστους στο...
εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», τον Φεβρουάριο του 2013.

Οι 21 κατηγορούμενοι -στην πλειονότητά τους οικογενειάρχες από την Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγία- αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, καθώς παραπέμφθηκαν με στοιχεία που στοιχειοθετούν τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών και της ληστείας.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση του εμπρησμού. Τέσσερις από αυτούς είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ως ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, για να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έπειτα από μήνες.

«Θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν»
Στην πρώτη, λοιπόν, ημέρα της δίκης, κατέθεσαν οι σεκιουριτάδες της εταιρίας χρυσού, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- έκαναν λόγο για σκηνές πανικού, ωστόσο κανείς από τους υπαλλήλους εργολαβικής εταιρίας φύλαξης του εργοταξίου δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ως δράστη κάποιον από τους κατηγορουμένους.

Ο πρώτος μάρτυρας δήλωσε ότι οι άγνωστοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους κι «εάν ήθελαν, μπορούσαν να μας σκοτώσουν». Όπως συμπλήρωσε, «Άρχισαν να καίνε τα πάντα και να πυροβολούν. Δεν ξέρω εάν στόχευσαν εμάς, ή πυροβόλησαν στον αέρα. Συνάδελφός μου απειλήθηκε με όπλο, όταν επιχείρησε να βγάλει την κουκούλα από άτομο, με το οποίο συνεπλάκη».

Άλλος μάρτυρας - φρουρός δήλωσε ότι πέταξαν βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και έβαλαν με καραμπίνα εναντίον οχήματος που εκτελούσε περιπολία.

«Ποινική ομηρία»

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης αρνήθηκαν τις πράξεις που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους.

Ένας εκ των συνηγόρων έκανε λόγο για προσπάθεια «γιγάντωσης της δικογραφίας», προκειμένου να «πειθαρχήσουν» όσοι εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού και να τεθούν σε «ποινική ομηρία».

Σημειώνεται ότι δεκάδες αλληλέγγυοι προς τους τους κατηγορουμένους είχαν σπεύσει σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με καταθέσεις μαρτύρων...

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: